Yamaha keyboard

Eergisteren heb ik bij Schümer Hengelo een keyboard aangeschaft voor Concordia, kunst en cultuur. Sinds 2 jaar verzorg ik de stemvormingslessen voor de kinderen die de cursussen volgen aan de Theaterwerkplaats. Deze cursussen geef ik samen met Denise en Tessa. Centraal staan de dramalessen die gegeven worden door Denise en Tessa geeft ter aanvulling en ondersteuning een aantal dans- en bewegingslessen. Ik geef daar dus de stemvormingslessen en volgend jaar ga ik ook les geven aan jongeren en volwassenen.

Afgelopen jaar zaten Tessa en ik elkaar wel eens dwars omdat we op het zelfde tijdstip les moesten geven in dezelfde zaal die door een scheidingswandje tot twee lesruimtes was gemaakt. Nu is dat normaal geen probleem denk ik maar bij Tessa moeten de leerlingen dansen op muziek en het is erg moeilijk om dat heel zacht te doen. Bij mij moeten de kinderen goed luisteren naar zichzelf en dan is het erg lastig als je naast je vrolijke ritmische dansmuziek hoort!

Nu waren de piano’s die in Concordia staan van een erbarmelijke kwaliteit en om daar dan ook nog mee te gaan slepen naar een ander lokaal… Ik heb dus Concordia het idee aan de hand gedaan een goed keyboard te kopen zodat ik niet meer afhankelijk ben van steeds dezelfde ruimt. Dit vonden ze een goed idee en ik mocht weer naar Schümer Hengelo.

Na lang nadenken heb ik gekozen voor de Yamaha Portable Grand DGX 305. Dit is niet de grootste en duurste die ze in huis hadden. Ik dit bewust gedaan omdat ik de grootste niet alleen kan tillen. Een andere overweging was dat er ook een aantal accessoires nodig waren die ook kosten met zich mee brengen. Dit keyboard heeft ook enorm veel mogelijkheden, er zit een goed geluid in en het toetsenbord is aanslaggevoelig. Er zit ook software bij om muziek te schrijven en ik ga dat allemaal in de zomervakantie uitproberen.

2 thoughts on “Yamaha keyboard

 1. Ik bewonder mensen met muzikale kwaliteiten (heb ze zelf niet) en ik begrijp dat jullie mijn collega Joost Postma ook kennen (liefhebber oude muziek) De wereld is soms klein. Uit je weblog blijkt duidelijk dat je een “bevlogen” iemand bent , dat is je vader ook maar dan met het weer.

  Groet, Peter (weergenoot van je vader)

 2. Hallo Mariette,

  Voor 9 oktober alvast veel succes met de reunie van het Stadsjongenskoor.Ik hoop dat het een muzikaal interessante dag wordt en het een groot feest gaat worden. Nu ik je foto zie, weet ik weer wie je bent. we hebben samen gestudeerd in enschede. Bij het oratorium ‘Jephte’ van G. Carissimi heb ook ik meegewerkt. Een mooi werk!

  Jan van Zutphen en Frans Wagenaar proberen een recital te organiseren (waarschijnlijk op 8 oktober in de stadhuishal in Oldenzaal). Na bijna 13 jaar in Wenen betekent dat mijn eerste grote concert in mijn geboortestad.

  Mariette, ik hoop dat het je goed gaat en dat we elkaar in Oldenzaal zullen zien. Tot dan, Peter Leussink

  P.S.: Goed opgebouwde Homepage!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s