Concertreis Kringzingers

Zoals ik jullie al eerder schreef, het personeelskoor van de Universiteit Twente bestaat dit jaar alweer 15 jaar. Dit heugelijke feit wordt het hele jaar door uitbundig gevierd. Eerder dit jaar hebben we twee opnamesessies gehad voor de CD die we met subsidie van het College van Bestuur mochten maken. Deze CD zal op het lustrumconcert van 20 november in de Audiozaal van de Vrijhof worden gepresenteerd.

De Kringzingers hebben zichzelf ook een cadeau gegeven: namelijk een echt uitje. Morgen is het eindelijk zover. De Kringzingers gaan dit weekend op concertreis naar Schiermonnikoog. We zullen met z’n allen overnachten in Herberg Rijsbergen, dineren in Hotel van der Werf en zaterdagavond zullen we om 20.00 uur in het Dorpshuis samen met het Shantykoor Gin See To Heich een concert verzorgen. Naast liederen van de Klerk, Brahms en Schumann hebben we speciaal voor deze gelegenheid ook liederen uitgezocht die op een of andere manier het eilandgevoel verwoorden. De in houd teksten varieert van zee en strand, tot aan de liefde en, niet te vergeten, de drank.

In de bus zullen we van Anneke, de absulute Schiermonnikoogdeskundige van het koor, het volgende lied leren:

SukerJantjen liech tò sliepenMooi de hôle op ‘e dis,Mar op ’t last da rupte Tryntjen:”‘k Lou dat ik in kueke mis”.Lytje Ruun, Lytje RuunTrooi kear reoun om Folkerts schuun;Lytje Ruun, Lytje Ruun,Trooi kear reoun om Folkerts schuun;Dat gaat vast een leuk weekend worden!

13 thoughts on “Concertreis Kringzingers

 1. Kon ik “Moo” nog een beetje volgen…. hier haak ik volledig af.

  Maar een spetterend weekend en inderdaad.. pas op je arm. Gaat alles de goede kant op daarmee?

 2. @ PeterS: ik heb ook geeeen idee wat ik daar zing. Ik hoop het na dit weekend te weten.

  Mijn mijn arm gaat het de goede kant op alhoewel het nog zeer frustrerend is dat ik niet alles kan. Vanmiddag ging er nog een van de jongens per ongeluk aan hangen. Dan weet je precies waar dat radiusbotje zit!

 3. @Mariette, een heel gezond en prettig weekend.
  Als je nog een bariton( of zoiets) nodig hebt, dan zeg je het maar. Ik zal dan klaar staan bij de afslag nr 32 van de A28. Evetueel neem ik mijn mondharmonica mee. Tot slot, mijn favoriete liedje is: daar in het kleine café aan de haaaaaaaaaaaven 😉

 4. Sjeempie zeg…Ik zwaar mijn best gedaan, het Skierse te vertalen..Maar dat was echt TE..Lees ik dat je het zelf niet eens weet..! 8)
  Zeg dat voortaan even van t voren… 😉

 5. Goede avond Mariette.
  Dat had je me ook wel kunnen vertellen dat je naar Schiermonnikoog gaat!!! Maandag en dinsdag komen Joris en Jochem weer een bij ons.
  Veel plezier met het uitstapje. Pa.

 6. Hoi kringzingers,

  Ik ben op zoek naar de melodie van het liedje ‘Sukerjantjen’. Het is van de operette ‘La Belle Helene’ van Jacques Offenbach uit 1864, maar ik weet niet welk deel uit die operette het is. Als een van jullie dit weet, of mij een geluidsopname kunnen bezorgen zou ik erg blij zijn! Zelf ingezongen opnamen worden extra gewaardeerd
  (-:

  groetjes,

  Adriaan.

 7. Ik heb Sukerjantjen alleen op notenschrift. Dan moet je iemand anders zoeken om te zingen:). Ik zal vanavond even googlen, misschien vind ik het en anders scan ik het wel even.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s