Richard Hol (1825-1904)

Het is me erg tegen gevallen dat de Nederlandse componist Richard Hol bij mijn vorige poll geen enkele stem heeft gekregen. Vandaar dat ik er maar een een kort logje aan spendeer. Dat niemand een melodie van deze componist kan fluiten kàn niet waar zijn!

Richard Hol: vanaf 1862 dirigent van het Stadsorkest van Utrecht, organist van de Dom (1864-1887), directeur van de Diligentia concerten te Den Haag en na 1891 dirigent van de Paleis concerten te Den Haag. Richard Hol: leraar van Johan Wagenaar en Willem Mengelberg. Richard Hol: componist van opera’s als “De vliegende Hollander” (1874) en “Floris V” (1892),van het oratorium “David” (1880), de cantate “Vondel” (1867), alsmede liederen en a capella koorwerken als “De rots in zee” voor mannenkoor.

Richard Hol: componist van “In een blauwgeruite kiel”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s