Kerst 2005

Deze en vorige week staan helemaal in het teken van de kerstoptredens. Zo zongen de Kringzingers afgelopen woensdag voor de bejaarden van de Zonnebloem. Het zag er allemaal keurig verzorgd uit daar en ik weet zeker dat de mensen een leuke middag hebben gehad. Daarna moest ik er meteen vandoor naar de generale repetitie van het Stadsjongenskoor. Zo’n generale is een intensief gebeuren, zowel voor de jongens als voor mij. Waar en hoe moet iedereen staan, hoe gaan we op, hoe gaan we af, is het orgel niet te hard en ondertussen staat de heteluchtverwarming zo te loeien dat het zweet je op de rug staat en keel zo droog is dat je er keelpijn van krijgt. Zaterdagmiddag had ik nog een kort kerstoptreden met de Kringzingers. We zongen op de kerstmarkt van de UTKring. Het kwam er op neer dat we voor de standhouders hebben gezongen, ik hoop voor hun dat er later op de dag meer publiek was. Maar het zingen was leuk, zo buiten bij een vuurkorf. ’s Avonds was het tijd voor het grote concert van het Stadsjongenskoor. Het inzingen was een plezierig gebeuren en de stemming zat er goed in. Er was gek genoeg niet zo heel veel publiek die avond. Dit zijn wij niet gewend. We gaan nog onderzoeken waar dat aan gelegen heeft. Vooral voor de jongens zelf is dat erg raar, die zoeken niet zo in logische verklaringen maar zijn gewoon erg verbaasd. Het was een mooi en sfeervol concert. We hebben een aantal nieuwe liederen gedaan maar niet zoveel als andere jaren omdat het immers maar een paar maand na ons jubileumconcert was en we niet veel tijd hadden. Wel was het een presentatie van nieuwe solisten, die het erg goed gedaan hebben! Zondagmiddag was het stukken drukker en dat mocht ook wel! Naast het jongenskoor en het jongemannenkoor zong ook het nieuwste opleidingskoor voor het eerst op een concert mee. Ze zongen de liederen Oh Tannenbaum en Er is een kindeke. Ze hebben het erg goed gedaan en dit belooft wat voor de toekomst. Ik ben erg enthousiast over de nieuwe zangers.

Het hoogtepunt van het concert was toch wel het vocaal mannenensemble Orpheus uit de Oekraïne. Dit ensemble maakt op dit moment een toernee door Nederland en als je de naam nog ergens tegenkomt moet je er heen gaan. Ze waren op de eerste plaat erg goed maar ze deden het ook nog eens zo vreselijk leuk! Ik had gevraagd of ze een er rekening mee konden houden dat er veel kinderen in de zaal zaten. Ze wisselden serieuze liederen af met hele grappige acts met vocale hoogstandjes waar de jongens en jongemannen vast inspiratie uit kunnen putten. Ivette heeft ook een mooie recensie geschreven van de kerstconcerten. Na het kerstconcert van gisteren heb ik samen met de jongemannen nu uitgebreid nageborreld in het beste cafévan Nederland De Engel en een overheerlijke pizza gegeten in het Villa Ristorante Antica. Nu nog een paar kerstoptredens en dan kan ik van mijn vakantie gaan genieten.

21 thoughts on “Kerst 2005

 1. He Mariette, ik heb zo te lezen een leuke nazit gemist! Ik heb de hele nacht nog muziek van het jongenskoor in m’n hoofd gehad….
  Succes met de laatste kerstoptredens! Ik hoef a.s. vrijdag alleen nog voor Maria te spelen, dan heb ik het gehad voor dit jaar. Groetjes!

 2. Leuk dat ik zoveel reacties krijg. Ik ga echt een keer proberen of ik midi files aan mijn log kan koppelen. Nanos heeft het me al een keer uitgelegd maar ik heb er eenvoudigweg nog geen tijd voor gehad.

 3. @Emmetje: ik weet van 14 januari maar ben nog niet 100% zeker of ik kom! Ik doe mijn best.
  @Peter: ja natuurlijk geniet ik van mijn werk! Ik prijs me gelukkig met mijn werk. Dat wil niet zeggen dat er af en toe van die dingen zijn….maar die ga ik hier toch maar niet vertellen.

 4. Hoi Mariette,
  Dank voor je reactie op mijn log.
  Ja hoor, we hebben allebei op het TC gestudeerd, ook in dezelfde tijd (ongeveer denk ik).
  Ik hoorde via Frans van je weblog. Erg leuk om te lezen. Tja lekker druk he met kerst. Als saxofonist gaat het nog, zangers hebben het meestal nog wat drukker…

  Op naar de nieuwjaarsconcerten maar weer.

  PS, ik denk dat ik nog wel een aardige manier weet om je muziek op je weblog te krijgen, maar dan wel in mp3 formaat met een afspeellijst (kunnen je lezers zelf een beetje kiezen).
  Ik hoor wel of je interesse hebt.

  Groetjes
  Marijke

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s