Toppers!!!

Het Nederlands Elftal mag dan verloren hebben: Dit zijn de echte winnaars van zondag 25 juni 2006. Het is het opleidingskoor 2005-2006 van het Stadsjongenskoor Oldenzaal.
Afgelopen september zijn ze begonnen repeteren en met veel energie, lawaai, drukte, enthousiasme en chaos af en toe. Het is een zeer pittig groepje jongens maar met ongelooflijk veel zangcapaciteit.
Gisteren tijdens het zomerconcert hebben ze laten zien en horen dat ze er aan toe zijn de overstap naar het grote koor te maken. Ze hebben uitstekend gezongen en ook een hele goede concertmentaliteit laten zien. Dit betekent dat ze heel goed hebben opgelet en ook het op-en-af gaan deden ze prima zoals afgesproken. Ze deden het zelf nog beter dan de dirigent want toen ik ze vergat op het podium te vragen kwam ze uit zichzelf aangelopen. Zeer goed gedaan jongens!!!

Het concert was in alle opzichten uitstekend. Zelden ben ik zo tevreden. Ik denk dat dit een van de beste concerten is geweest die we hebben gegeven en dat het jongens- en jongemannenkoor nog steeds vooruit gaat. Ook de samenwerking met Armanda ten Brink was fantastisch en we inspireerden elkaar over en weer om tot nog mooier muzikaal resultaat te komen.

Alhoewel het jongenskoor een aantal sopranen miste door familiefeesten was de klank voortreffelijk. De solisten hebben het zeer goed gedaan en in het bijzonder wil ik Benjamin even noemen voor zijn rol in het lied van The Flinstones . Als u ooit een imitator zoekt van Fred dan kunt u hem inhuren. Het blokje Mozartliederen ging ook erg goed. nadat we in The Flinstones al met succes driestemmig hadden gezongen, kon het publiek luisteren naar weer een tweetal driestemmige liederen. Driestemmig zingen is voor het koor nieuw en het harde studeren heeft zijn vruchten afgeworpen! Het opleidingskoor kwam het jongenskoor versterken in de aria van Colas met een leuke rol voor Casper als tovenaar. Dit viel bij het publiek zeer in de smaak.

Ook het jongemannenkoor timmert flink aan de weg qua koorklank. Ze worden steeds beter en beter. het vierstemmige Sonntag kwam uitstekend uit de verf. A capella zingen is iets waar het jongemannenkoor zich meer en meer moet gaan toeleggen en waar nog het een en ander beter kan. We blijven daar aan werken. De liederen met pianobegeleiding gingen prima.

De jongens van Voices in four hebben duidelijk meer ervaring in het a capella repertoire. Hun aanstekelijk gezang zal het jongenmannenkoor zeker inspireren om door te gaan met zingen. Ze zongen ook nog twee liederen samen met het jongemannenkoor en dan heb je er toch echt een compleet mannenkoor staan! Erg leuk om met deze mannen te werken.

Het lied Laudate dominum moet nog groeien qua uitvoering. Het was de eerste keer dat we het zongen tijdens een concert en vanaf hier kan het alleen maar beter gaan. Gabriel en Ruben hebben het uitstekend gedaan! Over The rhythm of life kan ik maar een ding zeggen: fan-tas-tisch!!! Afgelopen oktober heb ik het op het jubileumconcert met 1 arm moeten dirigeren en ik kan je zegen dat het met 2 armen veel leuker is! Iedereen die op het concert aanwezig was zal het met me eens zijn dat dit een van de beste concerten was die ik met het Stadsjongenskoor heb gegeven.
Aan het eind van het concert werd Jan gehuldigd. Jan is onze secretaris en al 25 jaar rots in de branding van het Stadsjongenskoor. Hij heeft allerlei belangrijke taken vervuld en ging daar ook mee door toen het een tijd lang niet zo goed ging met het koor. Dat soort mensen zijn goud waard! Hij wil het wat rustiger aan gaan doen en dat gunt iedereen hem van harte. Jan is een bescheiden mens maar gisteren is hij ere-lid van het Stadsjongenskoor geworden. Hij kreeg daarbij een oorkonde en een gouden speldje met het logo van het koor. Het is Jan van harte gegund. Natuurlijk hebben we Jan en zijn vrouw nog even toegezongen.

24 thoughts on “Toppers!!!

 1. mooi hé jonge merels hier zitten ze ook en bijzonder brutaal in de kersenboom te snoepen en geven geen krimp als je ze weg wil hebben, haha ook jonge zanglijsters zie mijn log van vandaag,
  maar ik blijf het mooie vogels vinden en, en geniet ervan als ze me wakker maken met hun lied,
  prachtig
  tot logs 😀

 2. Ik krijg bij een zingende merel altijd een gevoel van heimwee. Ik had vroeger altijd een zingende merel onder m’n raam. Wat kan ik dan vreselijk verlangen naar die tijd…

 3. Ik bewonder je mooie tuin!(of is t meer jaloezie?!) Als t aan mij ligt….mogen er meer foto’s op van je tuin! 😉

 4. Ja, met dertien spelers in het veld en een partijdige scheidsrechterin…

  (Ik hou van de bevlogenheid die je steeds ten toon spreidt!)

 5. Ik mag dan wel partijdig zijn maar integenstelling tot de scheidsrechter die floot tijdens Nederland-Portugal, voelde ik dat het geheel vanaf het begin als een tierelier liep. Heel af en toe gebeurt je dat, dan valt alles op z’n plek. Gisteren was dat zo. Om 4 uur sliep ik nog niet, ik had nog teveel energie.

 6. Jemig als ik dit lees baal ik nog eens 10 keer zoveel dat ik ziek in bed lag en er niet bij kon zijn! Heb je een opname gemaakt?
  Groet, Ivette

 7. @Ivette: tijdens(!)het eerste lied dacht ik: shit de MD recorder vergeten… Waar ik al niet aan denk tijdens het dirigeren! Ik vind het echt balen voor je dat je ziek was. Misschien heeft een van de ouders het opgenomen op DVD?

 8. Je enthousiasme spat van het scherm. Fijn dat het allemaal goed gegaan is.
  En ook dat je nog wat hebt om aan te werken.

  Veel plezier met het verder verfijnen van het aanwezige talent.

 9. Een feestelijk logje Mariette. Blij dat jouw jongens het er beter afgebracht hebben dan de jongens van Marco. IK zou trouwens voor jou ook beter mijn best doen dan voor Marco.

 10. Erg leuk, afwisselend, talentvol, subliem, ….
  We hebben deze zondag zo genoten van het concert dat zelfs Ivanov niet in staat was om deze dag te verpesten!

 11. @Surrogaat Boeskool: je hebt helemaal gelijk. Mij lukte dat ook niet! Kon me niets schelen, ik vond het alleen maar een draak van een wedstrijd.

  Nu nog even uitzoeken wie deze Surrogaat Boeskool is…

 12. Mooi, fijn Mariette. Ik vind het zo leuk dat al die jongens (hoe wild soms ook) zo ernstig hun best kunnen doen. Mijn bewondering voor jou groeit.Ga er maar eens voor staan; ik zou er niet aan moeten denken.
  Fijn voor je, dat succes!

 13. Wie mag E. Bach dan wel zijn?
  Is het een achter-, achter-, …. achter-kleinzoon van DE Bach?

  Mariette: Ff uitzoeken wie ik ben!!!

  Een Indonesische maaltijd voor twee wordt je aangeboden als je deze opdracht goed uitvoert.

  Groeten, ****

 14. E. mocht willen dat hij maar in de verste verte familie van Bach was.E zingt Bach. Gezien woordgebruik wist ik eigenlijk meteen wie de Surrogaat Boeskool was.

  Ik zal even met Egbert (E) overleggen wanneer we de maaltijd komen nuttigen. Zal wel na de zomervakantie worden.

 15. Wat geweldig Mariette! Nu begrijp ik ook waarom we je niet meer zien 🙂 Al je energie zit in je werk. Ik hoop je nog wel even te spreken voor dat je met vakantie gaat.

 16. heeft er eigenlijk nog iets in de krant gestaan na afloop? Of hadden Koen, Frans, Ellen,weet ik veel wie er nog meer voor de Tubantia schrijven tegenwoordig ander werk te doen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s