Zingen bij een kooi

Vier leden van de Amnesty Jongerengroep Oldenzaal hebben zich afgelopen weekend  24 uur lang laten opsluiten in een gevangeniskooi op de Oldenzaalse Markt. Op deze manier vroegen aandacht voor de situatie van een groot aantal gewetensgevangenen in Eritrea. Het jongemannenkoor besloot deze actie te ondersteunen met een optreden bij de kooiIn Eritrea zitten duizenden mensen alleen al om hun geloofsopvatting duizenden mensen vast. De bedoeling van de actie was om de aandacht te vestigen op een grote groep journalisten, leiders van de vrijheidsbeweging, vakbondsleiders en ambtenaren. Deze mensen zijn in 2001 gearresteerd, en zitten sindsdien in geheime detentie. Er is geen contact met familie, geen medische zorg en wordt geen advocaat toegewezen. In vijf jaar is geen van deze gevangenen aangeklaagd of voorgeleid. Amnesty streeft na dat ook in Eritrea de vrijheid van meningsuiting wordt gerespecteerd. De jongeren van Amnesty in Oldenzaal hadden op zondagmiddag al ruim 2000 handtekeningen opgehaald. Ze hadden dan ook gekozen voor een opvallende aanpak van hun actie. Ze hadden een kooi laten lassen van 2,5 bij 2,5 meter, compleet voorzien van tralies. De vier actievoerders mochten alleen de kooi verlaten om even naar het toilet te gaan.  Bij het inzamelen van de handtekeningen en sympathiebetuigingen kregen de jongeren hulp van de Amnesty-afdelingen uit Enschede, Hengelo en uit Oldenzaal zelf.

Zie ook: Weblog Jongemannenkoor

6 thoughts on “Zingen bij een kooi

  1. Het Twentse land is prachtig, maar ik kon er niet aarden. Ik houd niet van bossen en zand, maar van polders en klei. (Maar ik heb wel van jongs af aan in allerlei koren gezongen. Nu alleen nog (alleen) onder de douche.)

  2. @ Mack Ja, ik had mijn camera mee omdat ik al een paar dagen mooie luchten had gezien en nu eindelijk een reden had om tegen tienen de deur uit te gaan. Dus camera mee!

    @ de P Zoals jij niet kunt aarden in het Twentse vind ik eigenlijk Enschede al te druk…. Ooit droom ik van een huisje achteraf, met kippen, wat schapen en een moestuin.Verder ben ik een type dat wel van een verzetje houdt maar dan thuis volledig tot rust wil komen…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s