Jesse Boere wint talentenjacht!

OLDENZAAL – Op achtjarige leeftijd zong hij als sopraan zijn eerste solo’s bij het Stadsjongenskoor. Met zang en pianospel won Oldenzaler Jesse Boere (15) onlangs een eerste prijs op de talentenjacht van de stichting Jong Muziektalent Twente.

1165741207656_Jesse2Een cheque ter waarde van 750 euro die hij dient te besteden aan de verdere ontwikkeling van zijn talent. Daar weet de VWO-scholier van het Thijcollege in de toekomst wel raad mee. Op aanraden van een vriend besloot Jesse twee weken voor de voorrondes op 13 mei met een eigen geschreven lied ‘A special friend’  mee te doen. ‘Ik heb er toen nog een nummer bijgeschreven ‘Looking at you’. Wat ik maak is niet klassiek, maar ook niet echt pop. Het is iets dat ’t midden houdt tussen pop en jazz. Noem het maar jazz-achtige lichte muziek, licht hij toe. Een heel eigen stijl dus.

Bron: TC Tubantia

 

9 thoughts on “Jesse Boere wint talentenjacht!

  1. Ach, ik zie me daar als sopraantje van negen jaar – blauw broekje, witte bloes met blauw stropdasje, witte sokjes, zwarte schoenen, staan zingen in het kerkkoor van meneer Van Woerden. Ik herinner me nog het meest die hoge noten uit het Ave Verum van Mozart…

  2. Aha, de P is katholiek dus. Het Ave Verum van Mozart is geen gemakkelijke opgave voor een koor. Het wordt vaak inderschat omdat het zo bekend is. Zie het maar een zuiver te zingen met een (gemiddeld) koor. Misschien ga ik er ook wel aan beginnen volgend jaar: 2006 Mozart jaar…..

  3. Vere passum, immolatum in cruce pro homine…
    In dat ‘cruce’ zaten volgens mij die hoge noten.

    Wij leerden in die tijd (ongeveer 1954) als koorknaapjes zelfs Gregoriaans zingen van het blad, a prima vista. Dat waren voor mij en die andere jochies spannende verkenningen in de wereld van de muziek. Voordien wist je niet eens dat zoiets bestond.

  4. Waar talent (van Jesse, van Mariette en van Ivette) toe kan leiden!

    Het Stadsjongenskoor Oldenzaal is heel erg blij dat Jesse gezongen heeft bij het Jongenskoor en dat hij nu deel uitmaakt van het Jongemannenkoor!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s