Stadsjongenskoor zingt 3x de Matthäus Passion

Volgende week is het zover, het Stadsjongenskoor gaat weer “on tour” met de Matthäus Passion van J.S. Bach.  Op dinsdag 27 maart zijn de jongens te beluisteren  in de Plechelmusbasiliek te Oldenzaal, op 30 maart in het Muziekcentrum te Enschede en vrijdag 6 april in de Bergkerk te Deventer. Alle drie concerten beginnen om19.00 uur. We zingen weer samen met het prachtige koor Consensus Vocalis, top solisten, orkest Concerto ˜d Amsterdam en het geheel staat onder leiding van Klaas Stok.

Afgelopen donderdag hebben we een repetitie gehad op de koorzolder van de Plechelmus. Het was er vreselijk koud!

Dit jaar staan we er met 36 jongens die stuk voor stuk hun uiterste best gaan doen.  Ik hoop dat we net als vorig jaar weer op de eerste rij te horen zijn.  Het concert in de Plechelmusbasiliek is voor mij altijd erg bijzonder. De jongens zingen vanaf de koorzolder, ik sta midden in de kerk en fungeer als intermediair tussen het grote koor, de orkesten en het jongenskoor.  Licht is sneller dan het geluid… en in het midden van de kerk komt het prachtig samen.

21 thoughts on “Stadsjongenskoor zingt 3x de Matthäus Passion

 1. Vandaag veel onderweg geweest, o.a. naar Groningen en Apeldoorn. Groningen was nagenoeg sneeuwloos, inmiddels is Zwolle ook voorzien van een flink pakketje witte kou, maar Apeldoorn sloeg alles. Daar nog altijd van ijs voorziene snelwegen, sneeuwwallen van een halve meter hoog langs de wegen, nog heel veel vers vallende sneeuw in reuzevlokken, wat een verschillen 🙂
  Mijn zusje kwam vanuit Oegstgeest ‘wintersporten’ in Apeldoorn 😀 waar het er vergelijkbaar uitziet als op de bovenstaande foto’s
  Groetjes, Karen

 2. @Frans: Dat was achter het nieuwe museumlaantje op de parkeerplaats, dat heb je goed gezien. Het sneeuwt hier nog steeds en we staan herhaaldelijk voor het raam te kijken hoe auto’s zich vastrijden hier in de straat. Je moet heel goed in het spoor blijven anders ben je verloren. Mijn vader is vanmiddag even in de Zandbergen in Losser wezen kijken en trof daar een ravage aan in het bos. Mensen realiseren zich niet dat naast de gladheid de afgeknakte takken en de bomen het grootste probleem vormen. Mede daarom zat het verkeer hier volkomen vast! Echt takkeweer dus! 😉

 3. ‘K blijf ’t ‘inhalig’ vinden…Op hoop van zegen, struin ik t weerstaion in Losser af, om te zien of wij ook nog een keer aan de beurt komen.. 😉

 4. SCHIEDAM – Door krachtige windstoten zijn er vrijdagochtend platen van het dak van station Schiedam-Centrum weggeblazen.
  Hierdoor is er maar beperkt treinverkeer mogelijk door het station, meldde ProRail. Reizigers tussen Hoek van Holland en Rotterdam moeten rekening houden met ruim een uur vertraging.
  Op het traject Delft-Rotterdam via Schiedam rijden er inmiddels weer wel treinen, maar er wordt niet gestopt op station Schiedam.

  Zo goed? 😉

 5. Mwahh, als er met deze ‘plaagstootjes’ al platen af vallen…Zie ik het voorjaar met een hoop ‘Geld terug bij vertraging’ tegemoet.. 8)
  (Moest die dag werken btw..)

 6. Nee, straks is het er niet koud. De verwarming staat voor aanvang van het concert te loeien maar gaat tijdens het concert uit. De warmte trekt dan naar boven dus de jongens zitten er warmpjes bij. De oude instrumenten hebben het daar ook moeilijk mee. Het is een hetelucht verwarming dus het wordt er ook erg droog. Ieder jaar krijg ik uiteindelijk tijdens het concert toch vreselijk koude voeten. Je gaat tenslotte niet in je bergschoenen staan dirigeren onder zo’n concertjurk…

 7. Een stoofje is eigenlijk hèt middel in de kerk, maar dat is natuurlijk weer wat wiebelig, zeker als je alle kanten uit staat te intermedieren. Op zoek naar concerttoffeltjes dan maar.

 8. In een sportwinkel hebben ze van die schoenwarmers voor in je skischoenen. En ook handschoenwarmers, die lijken me wat kleiner. Misschien passen die in je wollen wandelsokjes? Ik heb er overigens geen ervaring mee, maar het leek me wel wat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s