Hoe groot zijn die van jou?

Die van de gemiddelde volwassen Nederlander zijn langerekt en zo’n 14 mm. Die van mannen zijn over het algemeen langer dan die van vrouwen. Om ze in goede conditie te houden moet je veel trainen, drinken en op tijd je rust nemen. Als je ze veel gebruikt moet je op oppassen met sambal en cola.  Giraffen hebben ze niet en katten hebben twee paar. Als je wilt weten waar ik het over heb, surf dan naar: www.hoegrootzijndievanjou.nl

25 thoughts on “Hoe groot zijn die van jou?

 1. Leuk om te lezen dat je zo’n succes hebt gehad daar in dat verre Amsterdam. Ik zat woendagavond in de Jacobus in Enschede te luisteren en kijken naar Orfeo ed Euridice. Ik zal proberen dit week-end daar in een log iets over te vertellen.

 2. Het concert maakt veel goed, maar wat een gereis!
  Wel zot dat je op A440 nog steeds iets hebt dat je in het buitenland laat horen. Wij speelden als amateurs een jaar of 20 geleden al in lage stemming.
  Die halve toon hoger helpt de jongens denk ik ook juist om helderder te klinken, zolang ze het makkelijk halen. Maar het scheelt veel, veel meer dan je zo zou denken.

  Toen ik gisteren zag dat jullie ’s avonds naar Amsterdam gingen heb ik even getwijfeld. Maar het begin van jullie concert viel precies samen met het begin van onze gitaarles. Bovendien ben ik op donderdag en vrijdag dienstdoend ouder, K. werkt op die dagen.
  Om een uur of tien zag ik in gedachten nog wel een bus vol jongens door het donker naar het oooosten terugrijden.

  Gek dat die passiemuziek nooit gaat vervelen hè?

 3. Doe mij maar lekker 440. Of twee bassen. Of drie zelfs want als ik alleen met blazers speel stemmen ze op 442.
  Wat jemmer dat jullie niet mee naar Spanje mogen!

 4. Dat gereis vinden de jongens natuurlijk prachtig! Zingen in 440 is voor de jongens fijner. Maar de zetting is ook in 440 vrij laag hoor, pas in de hoogte boven de c” gaat de klank echt stralen. Hard werken dus en dat is met oude instrumenten gewoon wat makkelijker omdat die wat zachter klinken zowel qua geluid als timbre.

 5. Deed de contrabas trouwens mee toen das Vorhang der Tempel zerriss in zwei Stück? Vaak zie je dat de bassist op dat moment even doet of hij er niet bij hoort. Het is ook hondsmoeilijk. Maar het is geweldig als de bas het wel meedoet.

 6. Leuk om te lezen Mariette. Heerlijk, die jongens. Het lijkt mij heel moeilijk, maar ook heel leuk om met ze te werken en te lachen enzo….
  Ja, jammer dat jullie niet mee naar Spanje mogen. Het schijnt daar juist zo bijzonder te zijn in de week voor Pasen. Succes verder!

 7. He Mariette,
  Consensus Vocalis heeft weer 6 vliegtuigvluchten in 4 dagen overleefd! Het Stadsjongenskoor Oldenzaal heeft het jongenskoor van Palma Mallorca met gemak verslagen, het jongenskoor van Valencia is een gedegen concurrent! Zo, wat zongen die jongens mooi.
  Binnenkort verschijnt het reisverslag op m’n website. Kan ik vrijdag eventueel mee met de jongens naar Deventer? Ik zing niet mee dat concert, maar zou er wel graag bij willen zijn. Groetjes van een gezond gekleurde zangerin.

 8. Wat een geluk dat jullie niet via Madrid vlogen!!! Ik zat toch wel even 5 minuten versteend boven mijn eten afgelopen vrijdag toen ik hoorde van die Iberia vlucht die terug naar Schiphol moest. Het zal je maar overkomen zo’n gek die dreigt het vliegtuig op te blazen.

  Ik had al via Egbert gehoord dat de jongens in Vallencia mooi zongen. Dat is weer het niveau van de koorschool: hard werken voor ons 😉 .

  Ik weet niet of er nog plek is in de kerk in Deventer, het is uitverkocht! Maar in de bus is nog plaats zat 8) .

 9. Mijn eerste gedachten toen ik dit bericht las zal ik maar niet publiceren …. toen ik weer bij volle bewustzijn was dacht ik aan oorlelletjes of zoiets. Maar sambal en cola hebben daar (in ieder geval in ons huishouden) niets mee te maken!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s