Saint Nicolas Cantate XII

Iedereen bedankt voor alles!!

Snc_totaal

Klik op de foto voor een vergroting. De foto is gemaakt door Ante Oude Alink!

21 thoughts on “Saint Nicolas Cantate XII

 1. Hier in Twente heb je niet van zulke sloten hoor! Daar verbaas ik me iedere keer over als ik in Holland ben. De pomp is op op het terrein van de volkstuinen en geslagen op een “wel” . Deze is op de ouderwetse manier gevonden door de plaatselijke wichelroedeloper (annex nuchtere bierdrinkende klootschieter).

  Die bonen dat is de afdeling van mijn vader, maar ik kijk de kunst af hoor!

 2. Nou, ik ben ook absoluut niet zo “zweverig” en in-to wichelroedelopers maar deze man is toch echt een bijzonder exemplaar. Een type waar je het helemaal niet van verwacht en die dus met zo’n raar stokje de bron weet te vinden. Heel appart!

 3. Aan tuinieren in Losser heb ik slechte herinneringen. Rond ons huis (Richterstraat 26) was ik met niet gering succes bezig een heemtuin te maken, met wilde planten uit de streek.

  Staat er op een dag een ambtenaar van de gemeente op de stoep, ene De Groot, met het verzoek of ik mijn tuin maar wilde aanpassen aan de buurt; dat wil zeggen gazon met daar omheen afrikaantjes en petunia’s. Zie ook mijn logje van vandaag.

  Ik kan je ook nog vertellen dat ik als activiteitenleider op de Ravenhorst met de jongens moestuintjes had gemaakt. Daar waren ze apetrots op, en ik ook.
  Maar op een dag kwam er een LUL met hoofdletters van de Rijksgebouwendienst die zei dat dat niet mocht omdat nergens stond dat dat wel mocht.

 4. Mijn vader had er ook altijd zo’n ambitie voor. Uren las hij in De Turkenburg gids. Ken je die?
  Het ene lukt en het andere valt weer wel eens tegen. Het schijnt er bij te horen.
  Succes gewenst.

 5. Begrijp ik uit jouw log dat je bloemkool eigenlijk niet echt wat vindt?
  Laat hem dan gerust staan en geniet van de prachtige bloemen als hij doorschiet!
  Groetjes, Karen

 6. Het begrip Turkenburg ken ik van de zaden. Er ging zelf een grapje over in de familie van mijn schoonzus dat zijn geen echte familie was maar van Turkenburg kwam. Dat is dus een variant op de melkboer.

  Trouwens bloemkool is prima hoor! Maar ik had brocoli verwacht…

 7. Ziet er goed uit, die tuin! Wij hebben alleen wat aardappelplanten achter in de tuin, daar hebben we twee maaltijden aan. En verder wel volop bramen, frambozen en druiven. Jammergenoeg kan ik zelf niets doen in de tuin, maar zoiets als dat van jou lijkt me enig!

 8. @rozerood: dan heb je wel heel erg weinig aanrdappelplanten. Van twee vierkante meter moet je toch wel een week kunnen eten. Wat is de reden dat je zelf niets kunt doen in je tuin?

 9. Dit doet me denken aan het groentetuintje van mijn grootouders. Ik moet donderdag naar Borne, ik denk dat ik terug rijd via Losser:-))

 10. @Mariette, maar ik heb een héél groot gezin 😉
  Helaas kan ik alleen maar een beetje lopen met behulp van krukken, voor de rest gebruik ik m’n rolstoel. Vandaar dat tuinieren voor mij niet is weggelegd.

 11. @Rozerood: ik had al een beetje het idee dat ik je antwoord in die rechting moest zoeken maar een beetje gissen is ook zo onhandig. Het is natuurlijk niet fijn dat je zelf weinig kunt doen. Maar hoe zit dat dan met dat grote gezin? Die kunnen op jou aanwijzingen dan toch wel een bunder aardappelen rooien?:)

 12. proficiat mariette! En kijk ook even naar
  Klezmermuziek in synagoge Meerssen, daar vind je link naar Mejoeches, een maastriochtse klezmergroep met een heel bijzondere violiste, Anna janssen. Je kunt twee nummers beluisteren. helaas geen klarinet.

 13. Iemand schreef over de Turkenburg gids. Het zal vast een blad zijn geweest met allerlei info over zaden, bloemen en planten.
  Heeft iemand daar nog een exemplaar van?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s