9 thoughts on “Boy’s don’t sing!

 1. @Dierbare Mariette. Je reacties op mijn weblog heb ik inmiddels beantwoord, ook die over het gregoriaans in de roman van Meredith.
  Nu ben ik dus bij jou op bezoek, tot mijn groot genoegen, want ik ben al sinds mijn 12de of daaromtrent een geheid melomaan. Evenals veel gepensioneerden heb ik het zo druk als een klein baasje, daarom kan ik slechts met mondjesmaat op K&Z reageren. Vandaag alleen dit: ik heb 2 1/2 jaar in de Sovjet-Unie gewoond en weet uit de eerste hand dat Sint-Nicolaas onder de Russen een van de populairste heiligen is. Talloos zijn zijn ikonen. Hij wordt daarop altijd ‘tsjoedotvorets'(wonderdoener) genoemd.
  Wat je curriculum betreft: ik ben diep onder de indruk.
  Hartelijke groeten van Henk

 2. tja, hiermee zullen jullie wel niet in maastricht kunnen komen, M’tr heeft niks met sint Nicolaas, maar wat dacht je van Amsterdam? Dat moet toch te proberen zijn. Ik heb als jong meisje nog een optreden bijgewoond van Britten, Pears en Ferrier in de kleine zaal van het concertgebouw. Stom toevallig, ik kreeg een vrijkaart. Het was prachtig en het straalde ook noblesse uit. Stem en gestalte van Kathleen Ferrie hebben zich toen voorgoed in mijn hoofd gegrift. Lees overigens mijn logje van heden over Sainte Cécile .

 3. @Henk: dat st Nicolaas een van de populaiste Russische heiligen is dat wist ik, maar waarom weet ik even niet.Ik heb ooit in het toenmalige Leningrad een Russisch Orthodoxe kerkdienst bijgewoond. Dat was een hele belevenis!

 4. @Fialas: bijzonder hoor om een concert met Britten en Pears te hebben meegemaakt! Ik weet nog wel dat in het nieuws was dat Benjamin Britten was overleden en dat ik als klein kind dacht: Goh, deze componist leefde terwijl ik ook leefde.

 5. Tsja, en ik heb helemaal niets gezien! Ik kijk zo weinig TV. Ik hoop het tzt te vinden op uitzending gemist maar ik vrees dat het eerst nog verder doorverkocht is. Misschien heeft iemand het opgenomen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s