Balenfestival

Dit weekend van 29 t/m 31 mei is het al weer de vierde keer dat Het Balenfestival wordt gehouden in de "culturele wijk"Roombeek. Drie dagen lang kun je genieten van exposities,performances, theatervoorstellingen en muzikale optredens. Vandaag was er de opening van de Stroinksbleek  het "architectonisch vormgegeven" park. En zo kwam het dat ik vanmiddag ineens met een heerlijk glas witte wijn in het zonnetje zat, naar het Valerius Ensemble te luisteren.

Balenfestival_09

Het Balenfestival dankt haar naam aan het karakteristieke Balengebouw, onderdeel van de Bamshoeve waar vroeger de katoenbalen werden opgeslagen. Tijdens Het Balenstival kun je workshops volgen en valt er op iedere straathoek iets creatiefs tebeleven.

Er zijn exposities en tentoonstellingen in o.a. het RijksmuseumTwenthe, Twentse Welle, 21rozendaal, Medialab Enschede, Vrije Ruimten en DynamoExpo. Een ander erg leuk onderdeel is decreatieve horeca waarbij kunstenaars eigen gemaakte kunstzinnige hapjes verkopen in de erg gezellige Kotjes & Krotjes langs de Museumlaan.

Straks begint de Museumnacht. Ik moet nog even uitzoeken waar ik heen ga. Er zijn optredens van bands,  ensembles, gitaristen, zangers, dichters, theatergroepen en performers. Ook morgen kan iedereen zijn hart nog ophalen. En dat alles hier bij ons om de hoek.

10 thoughts on “Balenfestival

  1. De grappen zijn inderdaad tamelijk universeel maar in het dialect klinken ze beter:). @Frans: het mooie uitzicht is vanaf het bergje in Montenoisson. Jij dacht zeker dat we op de Tankenberg waren:).

  2. Wat worden er veel leuke dingen bij jullie in de regio georganiseerd…. Zal eens kijken wat hier allemaal is. Misschien hebben wij ook wel dit soort dingen….

    Bedankt trouwens voor je reacties op mijn log. Maar wat bedoel je met het moeten invullen van een code? Bedoel je de dat je die moet invullen voor het bevestigen van je reactie? Maakt mij persoonlijk niet zoveel uit, maar als het lastig is, kan ik wel even uitvogelen waar ik dat uit moet zetten…

  3. Ik bedoel inderdaad de code die je moet invullen bij een reactie. Als je vlot wilt reageren en steeds die code moet overtypen kan dat irritant worden (vooral op een minilaptop of mobiel).

    Welke regio zit jij?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s