Mannenpraat

Het is de laatste woensdag van de maand. Mijn beide neefjes Jorisen Jochem komen voor een tosti plus. Dit betekent dat ze met z’n tweeën tosti’skomen eten en Joris geen muziekles krijgt. Eten we de tosti ’s met curry oftoch met ketchup is de vraag… Maar dan belt Kjelt aan, een buurtjongen.Kinderpostzegels! Natuurlijk neem ik de feestkaarten en kinderkaarten. Als ik de machtiging aan het invullen ben  raken de jongens in gesprek over judo en anderevechtsporten. Ik hoor een vreemd geluid en vraag aan Jochem: “Zit je nou eenscheet te laten?”.  Roept Kjelt enthousiast: “Ik kan Vader Jacob scheten, zo metmijn hand onder mijn arm”. En daar gaan de shirtjes van de drie jongens omhoogen scheten ze er op los. “Jongens, en nu in canon” zeg ik. Maar dat lukt toch nietecht. Vraagt Joris aan  Kjelt: “Kun je ook Bach scheten?”. “Bach?“ zegt Kjelt,“wie is dat?”. Joris en Jochem kijken hem verbaasd aan. “Weet je dat niet!” roepen ze tegelijk. Dan loopt Joris naarde piano en begint Prelude in C te spelen die hij net aan het instuderen is. Kjelt luistert aandachtig: “Daar wordt je ook knettergek van!”. “Ja” zegt Jochem, “anders ikwel. Ik hoor het de hele dag!“

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s