Pécs Cantat 2

Mijn eerste ontmoeting met het stadje Pécs is zeer aangenaam. Je komt aan op een prachtig klein station en je voelt meteen een aangename rustige sfeer ver weg van het hectische Boedapest. Ook in het festivalkantoor was het de rust zelve. Er was niemand, alles onder controle? Na het eten even het stadje verkennen en ik was meteen helemaal verkocht. Het ommuurde centrum is een juweeltje!  Wat een sfeer! In het parkje allemaal kraampjes waar je heerlijke plaatselijke wijnen kunt proeven en iets eten. Als je even doorloopt kom je op een erg mooi plein met watertjes en leuke terrasjes.

Vandaag was de vrijwilligersbijeenkomst tamelijk eenvoudig. De taken waren al verdeeld en iedereen ging op zijn post zitten. De bussen moesten worden geparkeerd, de koren moesten zich registreren, de kamers worden verdeeld, iedereen krijgt een tas met informatie, een badge, bladmuziek…

049

… zo eenvoudig als alles vandaag leek te gaan, er zal vast heel veel werk aan vooraf zijn gegaan! Tijd voor mij om even de stad te verkennen. Daar zag ik dat er ook  volop actie was met het hoofdpodium op te bouwen. Wat een locatie! In het park, aan de voet van de kathedraal. 

Dit gaat een heel sfeervol festival worden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s