Pécs Cantat 6

Maandagavond naar een concert geweest van twee Hongaarse koren. Als eerste trad op het Lautitia Youth Mixed Choir uit Debrecen. Er werd zeer beheerst gezongen en dat kwam mooi tot zijn recht in de akoestiek van de Belvárosi templom. Voor het Ave Maria van Franz Biebl kozen ze een andere opstelling door de ruimte meer te benutten. Dit was ze gewaagd maar pakte erg goed uit. Het koor kan prachtig zacht zingen en waardoor ze een enorm volume verschil kunnen maken.

019

Het MAV-Gészet Jámüjavitó Féfikara (koor van de treintechnici) uit Szolnok had een mooie echte mannenkoorklank. Maar er is een opvallend groot leeftijdsverschil binnen het koor. Heel veel hele jonge jongens die amen zingen met een veel oudere generatie. Je zag geen praktisch geen mannen tussen de dertig en vijftig naar wel weer daar boven. Dit natuurlijk even nagevraagd bij de vrouwelijke dirigent. Ze is muzieklerares aan een middelbare school en is het koor aan het verjongen. Nou dat lukt haar heel behoorlijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s