Pécs Cantat 8

Gisteren ook even een kijkje genomen bij de workshop van de Zweedse grootheid Robert Sund.: Sing and sweet. Hier doen koren aan mee uit Estland, Slovenië en Hongarije. Robert Sund heeft een hele leuke en vlotte manier van repeteren. Op het moment dat ik er was werkte hij aan een leuk stuk, Blue skies van Irving Berlin. Er werd heel hard gewerkt en hij heeft een hele gedreven manier van repeteren. Veel wat hij doet gaat  "in tempo" . Dat wil zeggen, dezelfde maat een aantal malen achter elkaar zingen  in een bepaald tempo. Hij werkt erg snel en dat met een hele grote groep!

034

Dat is wel anders bij de oude Aurél Tillai die het Budavári Te Deum van Kódaly instudeert met een nog veel grotere groep. Heb er gisteren nog eens met verbazing naar zitten te kijken. Hij dwingt het muzikale echt af in de subtiliteit van zijn gebaren. Hij zegt niet veel en praat erg rustig. Dit is nu net het  leuke van zo'n festival bezoeken. Al die verschillende dirigenten aan het werk zien.

040

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s