Zing Magazine 42 is uit!

ZM42

De Zangeres Zonder Naam heeft nu haar eigen musical, met Ellen Pieters als haar vertolkster. Wilbert Friederichs duikt in de geschiedenis van het levenslied en de smartlap en gaat bij deskundigen te rade om te horen wat een smartlap tot een goede smartlap maakt. – Er komt wat kijken bij het bestuurlijk en artistiek leiden van een koor. Hoe zorg je ervoor dat de ambities kunnen worden gerealiseerd in een opbouwende sfeer? – Bij elke uitvaart wordt wel een lied gezongen, live of via de cd-speler. Een koor dat ter plekke zingt, raakt de harten toch het best, vinden de dirigenten van drie zeer uiteenlopende uitvaartkoren. Hoe krijgen zij op stel en sprong hun koor bij elkaar? – De redactie ging op zoek naar feeërieke evenementen rond de Kerst waar je ook nog lekker kunt galmen of luisteren. – Zangdocente Hetty Gehring gaf ademles in Estland aan zeer drukbezette koordirigentes. Hoewel de Estse zangcultuur groot is, viel er aan de ademtechniek nog wel wat te sleutelen. Lees haar dagboek en adem mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s