10. Leipziger Symposium zur Kinder- und Jugendstimme

Dit weekend ben ik bij het tiende Symposium zur Kinder/ und Jugendstimme in Leipzig. Doel van het symposium is wetenschap en praktijk meer tot elkaar te brengen. Het symposium wordt bezocht door zangers, logopedisten, KNO artsen, foniaters en kinderkoordirigenten. Vanavond al drie lezingen bezocht.

De eerste was Wie kann man Functionen der Phontion visualisieeren? door PD Dr. Matthias Echternach. Een lezing waarbij ik als “simpele” koordirigent meteen in het diepe werd gegooid maar waar ik wel dermate veel van opstak zodat ik de rest van de technische lezingen beter kon begrijpen. De lezing Mädchen, Knabe, Frau mann: Welche sind die Stimmklangunterschiede? door Prof. Dr Johan Sundberg en Klangproduktion und -formung bei Kinder und Erwachsenen door Prof. Dr Bernhard Richter ging voor een deel over zangstemtechinsche onderwerpen die ooit geleerd had maar het werd prachtig in beeld gebracht middels filmpjes of direct in praktijk gebracht door technische hulpmiddelen die ter plekke gebruikt werden.

Voor een volledig programma klik hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s