Matthäus Passion (2)

Na twee succesvolle Matthäus Passion concerten in Enschede en Oldenzaal met Consensus Vocalis en het Nederlands Symphonieorkest onder leiding van Jan Willem de Vriend, gaat het Stadsjongenskoor Oldenzaal vanmiddag met de bus naar Deventer om daar vanavond een concert te geven in de prachtige Bergkerk. Zij doen dit samen met Consensus Vocalis, het Deventer Vocaal Ensemble en Concerto d’Amsterdam onder leiding van Klaas Stok. In Deventer wordt de Matthäus Passion gezongen in de zogenaamde “kruisopstellling”. Dat wil zeggen, dubbelkorig, met het jongenskoor hoog boven het publiek. Het is een feest om met dirigent Klaas Stok te mogen werken. Hij laat de soprani in ripieno partij altijd prachtig naar voren komen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s