Tim trekt kies tijdens Matthäus Passion (4)

Tijdens een uitvoering van de Matthäus Passion kun je veel mee maken. Zo was er een jaar dat er bij een tweetal concerten tijdens dezelfde aria iemand uit het publiek onwel werd. Gelukkig gebeurde er dit jaar niets opzienbarends, alhoewel…

Dit jaar had sopraan Tim (10 jaar) tijdens de Matthäus Passion in Deventer een primeur. Toen hij het eerste koraal O Lam Gottes onschuldig zong had hij er nog niet zo’n last van. Zijn kies zat al wel erg los, maar hij kon er nog mee zingen. Daarna had drie kwartier om zijn kies voor te bereiden om getrokken te worden. Wat moet je anders doen tijdens een concert… Maar toen hij Oh Mensch bewein dein Sünde gross moest zingen merkte hij dat de kies wel erg losjes mee resoneerde in zijn mond. In de paar rusten die het jongenskoor heeft in dit deel heeft Tim dus snel zijn kies getrokken.

Trots liet Tim me zijn lege holte in zijn mond zien na afloop van het concert. Zijn kies had hij opgeborgen in een van de zakken van zijn colbert.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s