Natuurtoneelen

Op donderdag 7 juni 2012 gaf het personeelskoor van de Universiteit Twente, de Twente University Singers een lunchconcert in de  Audiozaal, Vrijhof Cultuurcentrum. Het concert had als thema Natuurtoneelen. In dit zomerlunchconcert zong het koor een twintigtal uiteenlopende “natuurtoneelen” waaronder enkele delen uit De Schipbreuk van de Nederlandse componist Johan Wagenaar .Het concert stond onder leiding van Mariette Effing, met medewerking van Gerard van Kempen, piano.

Onder “Natuurtoneelen” kan ieder het zijne verstaan. Zeker is, dat de natuur door de eeuwen heen een belangrijke bron van inspiratie vormde voor velen. De natuur als allegorie voor het menselijk leven, verwoordend waarover je niet praten mocht en verklankend wat niet mocht worden gevoeld. De natuur als vriend of vijand. Maar ook als bron van bestaan voor het visverkoopstertje uit Scheveningen. Of als bron van vermaak over schepselen als … de koe.

In “De Schipbreuk”, een gedicht van “den Schoolmeester” op muziek gezet door Johan Wagenaar, wordt zelfs gepoogd de hele schepping in kaart te brengen: Onder de merkwaardigste tafereelen waarin wij gewoonlijk de schepping verdeelen behooren vooral zekre natuurtooneelen.Hoe dat afloopt, laten de Twente University Singers u graag horen tijdens het najaarsconcert op zondagmiddag 25 november 2012 in de Waterstaatskerk te Hengelo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s