Tiels Mannenkoor overtreft zichzelf tijdens kerstconcert.

Het Tiels Mannenkoor heeft zichzelf vrijdagavond overtroffen tijdens het kerstconcert samen met gemend koor ProCanti  in de St. Maartenskerk in Tiel. Het Dormi, bel bambin klonk zo zuiver en fluisterzacht dat ik bijna geen adem meer durfde te halen. Er gebeurde echt iets magisch, dat maak ik als dirigent niet vaak mee. Iedereen had het er over na het concert. Al het andere was ook prima in orde hoor. Zo zong Martin Burghout zijn solo voortreffelijk in het prachtige Die Könige van Cornelius en pakte het koor lekker uit in Hi Ho the Holly. Grote waardering ook voor ProCanti, een zeer goed koor waarmee ik graag samenwerk omdat alles wat ze uitvoeren mooi en muzikaal afgewerkt is. Dat is het werk van dirigent Ben Middeldorp, goede collega waarmee het fijn samenwerken is. Trompettisten Dennis van Dodeweerd en Huub Seelen verzorgden samen met organist Wim Wijnen de samenzang. Het was een fijne avond!
SONY DSCHet Tiels Mannenkoor geeft nog twee kerstconcerten:

Vrijdag 20 december:
20.00 uur Hervormde kerk te Kerk Avezaath
i.s.m. het blokfluitensemble Flûtes à Lek uit Culemborg

Zaterdag 21 december:
Vanaf 19.30 Lambertuskerk in Buren tijden Buren bij kaarslicht
i.s.m. Zoelens Mannenkoor

5 thoughts on “Tiels Mannenkoor overtreft zichzelf tijdens kerstconcert.

 1. Als deelnemer heb ik ook gevoeld dat het goed ging en we klonken als één geheel. Dit vooral door de inzet en inspiratie van Mariette, Veel positieve reacties ontvangen uit het publiek.
  Bedankt Mariette voor je bezielende en inspirerende leiding.
  Bart Jansen, koormeester TM.

 2. Het fors vernieuwen van het Kerstrepertoire o.l.v. Mariette heeft goed uitgepakt,niet alleen het publiek maar ook het koor had een goed gevoel over ons optreden bij ProCanTi in de prachtig klinkende Maartenskerk. Met name Dormi bel bambin en “Christmas” van Daniel Rouwkema zijn juweeltjes gebleken.

  Peter Arends,bas TM

 3. Beide koren (ProCanTi en het Tiels Mannenkoor) olv prima dirigenten, met medewerking van trompettisten, organist en natuurlijk publiek hebben een prachtig muzikaal optreden neergezet. In een fijne ambiance met de schitterende akoestiek van de St Maartenskerk heeft Mariette het Tiels Mannenkoor met een fijner zingend en vernieuwend repertoire naar een hoger niveau getild. BZ (Bravo Zulu!) voor allen.

 4. Zang is emotie en plezier en dat heb ik beleeft tijdens het concert van ProCanTi en het Tiels Mannenkoor. Een hele goede wisselwerking tussen Mariette en het koor, zij weet ons te enthousiasmeren. ProCanTi onder leiding van Ben Middeldorp is voor mij een Topper.
  Typerend was de opening van het concert door de voorzitter van ProCanTi, Adri Telleman, die de goede samenwerking met het Tiels Mannenkoor verwoordde.
  Nico Koopmans 1ste Tenor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s