Vierkante blokfluiten

PaetzoldVanavond had ik concert met het Tiels Mannenkoor in een prachtig kerkje in Kerk Avezaath.  We gaven het concert met blokfluitensemble Flûtes à Lek olv Els Althuizen. Een erg goed ensemble met een paar bijzondere blokfluiten. Ze bespeelden een Paetzold groot bas en contra bas, vierkante blokfluiten! Bedacht door de Duitse blokfluitbouwer Herbert Paetzold. Want er bestaan ook vierkante houten orgelpijpen dus waarom geen vierkante blokfluiten! Paetzold maakt ook ‘gewone’ ronde blokfluiten maar  de vierkante blokfluiten zijn gewoon van triplex en dus betaalbaar voor ensembles als Flûtes à Lek die daardoor hun repertoire enorm kunnen uitbreiden, Een prachtige vinding!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s