Jongemannenkoor zingt voor herdenkingstuin

Trots kijk ik terug op het benefietconcert voor de Herdenkingstuin van vanmiddag. Voor een volle Hofkerk zong het Jongemannenkoor Oldenzaal in de nieuwste samenstelling. Ze hebben het prima gedaan! Afgelopen jaar hebben we het besluit genomen dat de ´top´ van het Jongemannenkoor verder gaat met een eigen 21+ koor Esquire. Beide koren hebben zich al bewezen op het afgelopen kerstconcert maar vandaag was het toch echt de eerste keer dat de jongere garde de verantwoordelijkheid moest nemen tijdens het concert en de tieners het stokje overnamen van de twintigers. Petje af hoor!

Voor deze gelegenheid werden we trouwens uitstekend begeleid door pianist Paul Kempers, oud lid van het Stadsjongenskoor! Het benefietconcert werd georganiseerd door de bekende Oldenzaalse sopraan Karin Hertsenberg. Ze zong een aantal prachtige solo’s. Verder werkten mee het koor Mixed-Up onder leiding van Rob Zieverink en Tonnie van der Meché, tenor. Deze Tonnie is ook zijn zangcarrière ooit begonnen bij het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Na het concert vertelde hij me dat hij nooit goed heeft leren rekenen op de lagere school omdat hij telkens uit de klas werd gehaald om met het jongenskoor in de kerk te zingen ‘Als zangtalent moest ik zo vaak in de kerk zingen dat ik de staartdelingen nooit onder de knie heb gekregen’. Maar als je zo mooi kunt zingen wat doen die staartdelingen er dan toe!

2015 JMK HerdenkingstuinFoto: Henk Hekman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s