Symposium en jongenkorenfestival

Na een paar jaar voorbereiding en maanden van heel hard werken was het dit weekend eindelijk zover: het symposium over de jongensstem én het jongenskorenfestival Boys, keep on singing! in het kader van het 100 jarig bestaan van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Op vrijdag 5 juni kwamen zo’n 50 deskundigen en belangstellenden bij elkaar in de Hofkerk in Oldenzaal om om lezingen en workshops bij te wonen over de ontwikkeling van de jongensstem, het verschil tussen jongens en meisjes en repertoire voor jongenskoor. Het was een fantastische dag die afgesloten werd door een optreden van Frommermann. Zaterdag 6 juni reisden zes andere jongenskoren naar Oldenzaal voor het allereerste jongenskorenfestival sinds jaren in Nederland. Een geweldige dag met jongenskoren uit Sneek, Hoogezand-Sappermeer, Haarlem, Zeist, Utrecht en Rottedam. Samen met onze eigen jongens waren er zo’n 150 zingende jongens in Oldenzaal. Uniek hoor! ’s Middags gingen via een flashmob met alle koren richting standbeeld van Toon en Karel Blorghuis. Een hele mooie happening. Het slotconcert in de Plechelmus was overweldigend. Een hele mooie ambiance om het festival af te sluiten!
IMG_20150607_140926

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s