Docent en gastdirigent

Gastdocent
Regelmatig ben ik gastdocent tijdens studiedagen en geef ik workshops over repetitietechniek en slagtechniek voor (kinder- en jeugd)koordirigenten. Hierbij maak ik gebruik van de uitgebreide bibliotheek die ik heb op het gebied van (kinderkoor)repertoire, praktisch tips voor de amateurkoordirigent en en zangtechniek. Ook verzorg ik cursussen koorvorming aan koren die extra aandacht willen geven aan zangtechniek en solf├ęge.

Koordirectie coaching
Regelmatig coach ik amateur (kinder) koordirigenten. Na een uitgebreid intake gesprek bezoek ik een aantal repetities waarna ik les geef op maat vanuit de eigen praktijksituatie. Naast uitgebreide tips over repetitietechniek en didactiek is er ook tijd voor slagtechniek en kan er gebruik gemaakt worden van de uitgebreide bibliotheek die ik heb op het gebied van (kinder/jongens- mannenkoor) repertoire, praktisch tips voor de amateurkoordirigent en en zangtechniek.

Gastdirigent
Ook ben ik vaak gastdirigent tijdens speciale projecten met kinderen zoals de Grafschafter Chortage, de kinderscratch in Bennekom, kinderkoordagen van de KCZB en de Ontmoetingsdag Kinderkoren in Tilburg. In een korte tijd studeer ik met kinderen nieuwe liederen in, waarna we aan het eind van de dag of het weekend een concert geven voor de ouders. Daarnaast ben ik vaak gastdirigent bij koren die tijdens een studiedag een extra dirigent nodig hebben om extra aandacht te geven aan het instuderen van nieuw repertoire.

Voor meer informatie mariette.effing@koorenzo.nl