Back to the 80’s

Gisteravond een buitengewoon leuke avond gehad. Ik ben naar de musical Back to the 80’s geweest die uitgevoerd werd door leerlingen van het Twents Carmelcollege (locatie Lyceumstraat).  De musical gaat over het eindexamenjaar van de William OceanHigh School in de jaren tachtig van de vorige eeuw. In de speciale sfeer vanexamenstress, feestjes en ontluikende liefdes werden liedjes gezongen als Man in the mirror  van Michael Jackson en Time of my life uit de film Dirty dancing. De kubus van Rubik was gebruikt als decorstuk en ook The A-team ontbrak niet. De leerlingen hadden het over cassettebandjes, de Atarispelcomputer en natuurlijk Star Wars

Back_to_the_80_s_61Maar liefst vier jongens van het Stadsjongenskoor deden mee enhadden me een kaartje voor me geregeld.  Het was geweldig om die jongens eens in een andere rol te zien. Ruben Brok opende de avond met het spetterende Wake me up before you go: erg knap gedaan! Rik Beernink speelde de rol van Corey Palmer jr. Ik was erg onder de indruk. Hij had een aantal fantastische solo’s die hij met veel overtuiging zong en ook zijn spel was erg goed. Rik gaat volgend jaar in Groningen studeren dus als er nog een koor is dat een goede tenor zoekt? Maurits Laane had qua zang een meer bescheiden rol maar dat wat hij deed was ook meteen iets enorm ingewikkelds. Probeer maar eens met z’n drieën Come on Eileen en Don’t worry be happy door elkaar te zingen… Verder moest hij de hele avond al snoepend in een pak lopen waardoor hij heel dik leek. Ondanks het snoepen was hij twee kilo afgevallen vanwege dat zware pak. Jesse Bussmann was de toetsenist van de band die super speelde.

Het geheel was te zien in het uitverkochte Stadstheater De Bond. Zo’n tachtig leerlingen en medewerkers hebben er vanaf september onder leiding van de docenten Tineke Steenbeeke en HanSteenbergen aan gewerkt.  Er deden twintig acterendeleerlingen mee. Deze werden begeleid door een elfkoppige band, een tien leden tellendkoor, een dansgroep van zo’n twintig meisjes en niet te vergeten alle leerlingen en medewerkers die actief waren met techniek, decor, kleding,grime en video. Een hele knappe prestatie!

Vanavond is de laatste voorstelling.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share