Carl Orff (1895-1982)

Natuurlijk was het een beetje voorspelbaar dat Carl Orff het zou gaan winnen van Caspar Othmayer. Maar liefst 74% van de bezoekers aan dit weblog kan een deuntje van Carl Orff fluiten.  Dat Orff een een populair componist is heb ik gemerkt op de Carmina Burana Scratchdagen in Bennekom vorig jaar. Ik heb daar twee fantastische dagen beleeft. Zie ook  hier, hier en hier.

Fortuna_wheelAl tijdens mij koordirectie-studie op het Conservatorium te Enschede zong ik de Carmina Burana onder leiding van mijn hoofvakdocent Kees Stolwijk.  Een fantastische ervaring . Nog spannender was een jaar later de uitvoering van de Catulli Carmina van Orff. Een werk waarvan ik me vooral van herinner dat je als puber even rode oortjes kreeg en dat een van de  studenten het zelfs niet mee heeft gezongen wegens gewetensbezwaren.  Ik kan de vertaling  even niet vinden maar het was uiteindelijk erg banaaal. Je zong  eindeloos mijn borstje, mijn borstje, mijn borstje, mijn billetje, mijn billetje enz. Ook van het uiteindelijke concert kan ik me weinig  herinneren. Ik was volledig in beslag genomen door het feit dat we het ge-ensceneerd moesten uitvoeren in de schouwburg , dat ik in het "hoerenkoor" zat en de tekst maar niet kon onthouden…

Wel was mijn haar fantastisch op mijn hoofd gedrappeerd en ben ik na het concert samen met de andere studenten geschminkt en wel de stad in gegaan.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share