Cd opnames Kringzingers (2)

Vandaag de tweede opnamesessie gehad voor de jubileum CD van het personeelskoor van de Universiteit Twente; De Kringzingers.

Het was een zeer vermoeiende dag waar ik met een voldaan gevoel op terug kijk. We begonnen om 9.00 uur met koffie, althans dat was de bedoeling. Na een kleine vertraging was er eindelijk koffie en konden we inzingen. De pianist Gerard was toen al zijn solostukken aan het opnemen. Inzingen zo vroeg in de ochtend moet even zorgvuldig gebeuren. Om 10.00 uur konden we wat mij betreft met de opnames beginnen, alhoewel er eerst heel wat getest moest worden. Dit vergde best wel wat van mijn conditie aangezien de opnamestudio 4 trappen omhoog rennen is om even de band te luisteren en dan weer 4 trappen omlaag naar het koor…. en dat terwijl je daarvoor driftig aan het zwaaien bent geweest. De drie Volkslieder van Brahms hadden dus wat tijd nodig. Daarna meteen Des Tages Weihe van Schubert gedaan. Een lang werk wat voor weer andere moeilijkheden zorgt. Natuurlijk wil je alles het liefst foutloos opnemen maar het is ook heel erg belangrijk dat het stuk een goede sfeer heeft en daartussen moeten nog wat keuzes gemaakt worden bij het afmixen.

Hierna was het de beurt aan Egbert die samen met Gerard een drietal Schubertliederen ging opnemen. Natuurlijk zul je altijd zien dat in het midden van een lied de klok twaalf slaat.

Daarna was het tijd voor een pauze, die pianist was immers al vanaf 9.00 uur aan het spelen! Na de pauze verder gegaan met het opnemen van Zigeunerleben van Schumann. Ook hier moeten we uiteindelijk keuzes gaan maken van sfeer tov kleine oneffenheden. Tot slot was het tijd voor een aantal Zigeunerlieder van Brahms. Heerlijke muziek en dan vooral als je een goede pianist hebt !! Zeer inspannende en wervelende muziek. Ik heb er met volle teugen van genoten om te doen. Henk zei glimlachend na afloop: “Van Brahms voelt iedereen zicht beter” en ik sluit me hierbij graag aan.

Het was een enerverende maar erg leuke dag. Een CD opnemen is een hele ervaring. Ik het er veel van geleerd en het graag gedaan. Het resultaat zullen we in oktober presenteren op het jubileumconcert op zondag 20 november.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share