De fantastische Faust

De première van De fantastische Faust was gisteravond een groot succes.  De jongelui hebben het erg goed gedaan. De dialogen liepen prima, de zang ging goed en ze zeilden heerlijk creatief door de teksten heen. Ik heb er van genoten!
Dff1
Het verhaal begint met engelen die zingen over het heerlijke hemelse leventje.

Dff2_2Al snel kom M. de  sfeer verpesten. Ze heeft namelijk een nieuw plannetje: ze wil Thomas een ander, minder saai, bestaan gaan geven. Ze stuurt Rick en Eddy op hem af en zij lokken Thomas naar de club "Ziel en zaligheid" . Daar wordt hij door M. overgehaald een contract te tekenen. In het contract staat dat M. over zijn ziel mag beschikken aan het eind van een voorgeschreven periode en in ruil daarvoor zullen alle wensen die Thomas heeft in vervulling gaan.

Dff5_2Al gauw krijgt Thomas in de gaten dat hij de kleine lettertjes niet goed heeft gelezen. Hij moeten namelijk oppassen dat hij niet ten prooi valt aan de Zeven Doodzonden: woede, hebzucht, jaloezie, luiheid, trots en wellust.

Hij trapt er met open ogen in: door het contract te ondertekenen had hij al een eerste zonde begaan: hebzucht. Maar ach, met nog zes te gaan kun je ook een mooi leventje hebben. Thomas wordt een popster maar als hij kritiek krijgt wordt hij woedend. Wellust en gulzigheid liggen dan al op de loer. In een dronken bui valt hij een meisje lastig. Hij besluit liefdadigheidswerk te gaan doen en daar valt hij ten prooi aan trots en jaloezie.

Met nog één zonde te gaan besluit Thomas dat hij wil stoppen met alles. Hij geeft het op, hij wil niet meer. Zijn nieuwe vrienden Rick en Eddy laten hem daarna in de steek en Thomas ziet ineens in dat hij door het op te geven de laatste zonde heeft gegaan: luiheid. Maar dan grijpt God in…. M. komt in beeld en wordt ontzetten kwaad. God wil Thomas terug plaatsen in de tijd een normaal bestaan geven, met een nieuw vriendinnetje: Gabriëlle.
Dff4

De Fantastische Faust: een musical van Robert Grijsen met muziek van Hugo Vogel

Regie: Juliëtte Maarseveen. Vormgeving Jorien Schulten en Ernestiene Janzen. Piano: Jesse Boere. Spelers, Twan, Renske, Dominique, Elsemieke, Mitchel, Yasmeen, Sabina, Kees, Janneke, Jelmer, Vincent en Lynette.

Klik hier voor meer foto’s. Voor opvragen van de gebruikersnaam en het wachtwoord,  gebruik het contactformulier.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share