Europa Cantat Torino (2)

Op het station van Milaan was het al raak. Daar kwam ik koordirigent Michael uit Wenen tegen. Hem heb ik ook ontmoet op korenfestivals in Kopenhagen, Utrecht en Pècs. In de trein naar Turijn sprak ik een Italiaan die het groene Europa Cantat rugzakje uit Utrecht bij zich had en op het station van Turijn zag ik meer en meer Europa Cantat gangers.

Nadat ik mijn bagage naar het hotel had gebracht begon de zoektocht door een voor mij nieuwe stad. Eerst maar eens proberen mijn perskaart op te halen. Aangezien kaartlezen bij mij nogal eens mis gaat, heb ik deze zoektocht na anderhalf uur maar opgegeven. Dan maar even inchecken als deelnemer. Dat bleek helemaal aan de andere kant en bovendien buiten centrum te zijn in Lingotto, een grote congreshal. Daar kwam ik Jesse tegen en Jeroen. Twee Nederlandse Europa Cantat medewerkers die een uiterst ontspannen indruk maakten.

Vanuit Lingotto weer de Metro genomen naar Porta Nuova en daarna lopend naar Piazza Castello. Daar heerlijk gegeten met zich op het Europa Cantat podium. Onder het genot van een peperduur glas wijn het songbook en het programma doorgenomen. Het ziet er bijzonder goed uit allemaal.

Morgen de eerste dag van het Conductors Programme. Ik ben benieuwd!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share