Festovo

Vorig weekend was in in de Waterstaatkerk te Hengelo om te luisteren naar de eerste editie van het Festival of Equal Voices: een concours voor koren van “gelijke stemmen”,  mannen- en vrouwenensembles dus. Initiatiefnemer Jan Heijmink Liesert mag blij zijn want hij wist maar liefst zeven ensemble van goede kwaliteit binnen te halen. Dat de vrouwenensembles dit keer de overhand hadden is logisch, goede mannenensembles zijn zeldzaam en moeten nog even de weg zien te vinden naar Hengelo.

Bij de mannenensembles was ik erg onder de indruk van de Troubadours. Hun optreden was van een mooie constante kwaliteit, ze hadden een prachtig en afwisselend programma waarbij ze hun veelzijdigheid lieten horen en ze zongen alles uit hun hoofd. Van Vokalart uit Duitsland was ik minder onder de indruk. Het koor heeft een groot potentieel maar zong slordig en had geen balans in de koorklank. Zij kunnen ongetwijfeld beter.

 

Bij de vrouwenensembles had ik meer verwacht van Davanti uit Aalsmeer maar ik denk toch dat ze hoog gaan eindigen. Ze hadden een mooi programma maar hier en daar misschien net iets te hoog gegrepen. Mijn favoriet bij de vrouwen was Quint uit Venlo. Zij gaan ook erg hoog eindigen. Vocaal technisch erg goed, mooie muziek maar wel nwat vlak qua dynamiek.

De uitslag volgt later vanavond. Ik ben benieuwd!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share