Heinrich Schütz (WWW muziekquiz 11)

Www_11

Ik zal de Wie Wat Waar muziekquiz weer wat nieuw leven inblazen. Bij deze opgave 11. Wie, is niet moeilijk, Wat ook niet maar Waar heb ik deze foto genomen?

Stand tot nu toe:
Maja 3 punten
Jos 3 punten
Nanos 2 punten
Vera 2 punten
Bettie1 punt

Bettie had het goed. Het is inderdaad in Dresden. Het is zoals Nanos zei een soort appartementengebouw/serviceflat voor ouderen. Maar het is gebouwd op de historische fundamenten van het huis uit 1530 waar de componist Heinrich Schütz van 1629 tot 1657 in woonde en werkte. Het is zorgvuldig gereconstrueerd en ook de nieuwbouw ernaast is prachtig in stijl. Iedere keer als ik weer in Dresden kom verbaas ik me over de manier waarop dingen herbouwd worden. Echt fantastisch!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share