Kerstmarathon 10

Christmas is coming!

Familie kerstconcert Stadsjongenskoor prachtig geheel

Gisteravond was er het grote familie kerstconcert van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Met alle koren bij elkaar stonden zo’n kleine 80 jongens op het podium: zo groot is het koor nog niet geweest de afgelopen 10 jaar.

Het concert begon met een optreden van het Jongemannenkoor. Het koor was niet helemaal compleet maar bleek zich in een kleine bezetting ook prima te kunnen redden. Het opleidingskoor kwam zingend de zaal in met het lied Herders laat achter je schapen. Heel goed deden ze het! Erg mooi om te merken dat deze jongens nu al voldoende discipline kunnen opbrengen op goed te kunnen opkomen, afgaan, mooi staan enz. Heel goed gedaan!

Het jongenskoor kwam ook op een speciale manier op: in het donker, door elkaar lopend en zingend Christmas is coming. Eenmaal op het podium werden ze vol in het licht gezet om de nieuwe pakken aan het publiek te laten zien. Het optreden van de solisten viel erg in de smaak. Deze jongens hebben erg hard gewerkt dit jaar. Mijn complimenten hoor. De jongemannen zongen een aantal werken met orgel. Hierbij ook mijn grote waardering voor Dennis Vallenduuk die uitstekend met mij communiceert en muziek maakt.  Ik heb er echt heel erg veel plezier in met hem samen te werken.

Het was erg warm in de kerk en er was een kurkdroge lucht. Dit was hoorbaar in de stemmen van de jongens op een gegeven moment. Of zoals Olivier zei: het was zo benauwd dat het iets raars met mijn stem deed. Blijft toch moeilijk zo’n kerk verwarmen. Er is een "aan en uit stand" blijkbaar en zodra de verwarming uitgaat wordt het meteen weer  te koud.  Maar de jongens hebben het uitstekend gedaan!

Het concert stond ook in het teken van het afscheid van Aartje Disberg die bijna 10 jaar lang de jongens en jongemannen aan de piano heeft begeleid. Wegens andere drukke wegkzaamheden heeft ze onlangs besloten te stoppen. Ik heb altijd erg fijn met haar samengewerkt en we hebben heel wat met elkaar meegemaakt. Aartje heel erg bedankt!

Aan het einde van het concert zongen de jongens samen met de jongemannen. Daar gebeurden muzikaal een paar hele mooie dingen waar ik erg blij van werd. A la nanita nana was werkelijk prachtig! Helemaal aan het eind zong ook het Opleidingskoor mee en dat leverde natuurlijk een prachtig plaatje op.

Het publiek was zeer enthousiast. Er werd niet alleen heel hard geklapt maar er was zelfs gejuich en gejoel! Daarom gaven we met veel plezier een toegift: We wish you a merry christmas!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share