Kerstmarathon 11 (en einde)

Witte winterwandeling Rotary Oldenzaal groot succes!

Dit jaar organiseerde de Rotary Oldenzaal voor de tweede keer een wandeling in het buitengebied van Oldenzaal. Vertrekpunt was café De Boom en van daaruit konden de wandelaars een tocht maken van ongeveer 10 kilometer met verschillende stops waarbij de wandelaars niet alleen konden genieten van Glühwein, maar ook van muziek, voordrachten en midwinterhoornblazers. De opbrengst van deze wandeling ging dit jaar naar het Stadsjongenskoor Oldenzaal om een bijdrage te leveren aan de kosten van de nieuwe koorkleding. Als tegenprestatie werd verwacht dat het koor onderdeel zouden uitmaken van de wandeling. Dat liet het koor zich geen twee keer zeggen: heel erg graag zelfs! Zelfs het eigen familiekerstconcert werd een dag verschoven om dit mogelijk te maken.

Het Jongemannenkoor zong afgelopen zondag bij het mariakapelletje op de Tankenberg. Ik kon daar niet bij zijn omdat ik ergens anders met een deel van het jongenskoor een optreden moest verzorgen. Voor de jongemannen een experiment, zingen zonder dirigent! Ik had Rik en Jesse een paar weken daarvoor al een stemvork gegeven en gevraagd te oefenen met tonen en tempo aangeven. Het schijnt dat ze dit prima hebben gedaan.Het kapelletje was mooi uitgelicht dus de wandelaars konden van verre de jongemannen als zien en horen.

Rotary09

Even verderop stond ik met een deel van het jongenskoor te zingen bij Erve ‘t Hunder onder een kapschuur. Ook dit was geweldig om te doen. De stroom wandelaars hield maar niet op. Meer dan 400 mensen hebben meegelopen. De jongens hadden er erg veel plezier in. Helemaal ingepakt stonden ze te zingen en het ging zelfs steeds beter. De reacties uit het publiek waren erg enthousiast. Ik kreeg zelfs nog een soort "hot pack"  aangeboden om mijn vingers te verwarmen. Maar eerlijk gezegd heb ik het de hele avond niet echt koud gehad hoor. Het was zo leuk om te doen, daar werd ik helemaal warm van! De jongens mochten na hun optreden meteen naar huis. Zelf moest ik ging in vliegende vaart door naar de startlocatie om nog een optreden te verzorgen met de jongemannen.

Rotary092

Terug in Café De Boom kreeg bleken de jongemannen op verzoek van de organisatie  al een eerste optreden te hebben verzorgd zonder mijn leiding. Dit gaat de goede kant op jongens! Maar nadat ik snel me had omgekleed kon het Jongemannekoor een meer uitgebreid repetoire zingen met pianobegeleiding. De wandelaars die daar bijeengekomen waren om een bord stamppot wisten ook dit optreden erg te waarderen.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share