Kerstmarathon 2

Eerste optreden Opleidingskoor 2009-2010 groot succes!

Gisteren om 16.00 uur maakten de jongens van het nieuwste Opleidingskoor van het Stadsjongenskoor hun debuut als zanger. Ze gaven een kerstconcert in De Abdij te Oldenzaal. Het publiek was al vroeg aanwezig maar de jongens verdwenen eerst achter een gordijn. Ze kwamen net uit school en moesten allemaal hun koorkleding nog aantrekken. Na 15 minuten ging het gordijn open en zagen ze er allemaal tip top uit!

Het was echt een oefenconcert: alles wat op een concert gedaan moet worden werd geoefend. Dus ook het opkomen en de opstelling maken. Het publiek moest ook oefenen in het opkomstapplaus geven: dat kan volgende week zaterdag nog veel beter en vooral langer, vaders, moeders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes!

Het concert begon met het samen zingen van Wij komen tezamen. Hierdoor waren de stemmen mooi opgewarmd en konden we verder met een heel kort liedje over de Herders. Het "kerstlied" van de Indianen was een groot succes en toen was het al weer tijd voor nog een samenzang: Midden in de winternacht. Daarna een echte kerstkraker: Kling, Glöckchen, klingelingeling. Ja hoor, in het Duits! En alsof dat genoeg was zongen ze daarna een "aardig" liedje in het "Engels" over een Liddel Ducky. Na de Kerstblues was het fotomoment aangebroken. Ook dat moest geoefend worden. Iedereen mocht een foto maken van dit prachtige koor en de mooiste foto komt op mijn weblog in de linker zijkolom. Daarna moest het publiek oefenen met het slotapplaus want de jongens hadden een toegift. Aha, dat ging beter. Dat had het publiek vast vaker gedaan! En na de spetterende toegift mochten de jongens buigen en het "afgaan" oefenen. Daarna verdwenen ze weer achter het gordijn. Wat hebben ze dit eerste optreden goed gedaan. Het was een groot succes!

Olkkerst09_2

Opleidingskoor 2009-2010: Rik, Ralph, Wessel, Fabian, Max, Tyrinn, Thijs, Rick, Brent, Max, Valentijn, Bas, Tim, Steyn, Bram, Kjeld, Sem, Job, Willem, Hugo, Joost en Joël.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share