Kerstmarathon Stadsjongenskoor 2008

Het is een beetje onwennig vanavond. Jarenlang was ik op kerstavond niet thuis en stond ik ergens te dirigeren maar dit jaar ging dat ineens niet door… Nu ontdek ik dat er de hele avond prachtige kerstmuziek op radio 4 is. Wat een inspiratie voor volgend jaar!

De kerstmarathon zit er dus weer op. Gisteravond een prachtige kerstconcert gehad in de Theresiakerk in Borne samen met de Bornse Harmonie onder leiding van Marcel Bergboer. De omstandigheden waren voor het Stadsjongenskoor verre van ideaal maar de grote winst van dit concert vind ik dat de zangers zich niet uit het veld lieten slaan een heel erg goed bleven zingen. Het eerste gedeelte van het concert zongen we op de koorzolder bij het orgel. Daar was het heel erg warm, krap en de lucht was kurkdroog. Petje af voor de jongens en jongemannen, ze hebben het zo goed gedaan: geweldig! Gelukkig mochten we daarna weer naar beneden… ik denk dat het wel 10 graden scheelde, niet te geloven. Het tweede gedeelte met piano kwam beter tot zijn recht en de heren waren goed zichtbaar.
Borne08_2
Daarvoor, afgelopen zondag, hadden we ons eigen kerstconcert. Dat liep echt gesmeerd, heel erg leuk, ik heb er van genoten. In een overvolle Hofkerk in Oldenzaal zong niet alleen het jongens- en het  jongenmannenkoor, ook het allernieuwste opleidingskoor liet van zich horen: 17 enthousiaste jonge zangers! Samen met alle koren, Ivette van Laar en Mathijs Kraan hebben we er iets moois van gemaakt.
Olkkerts08
Weer de zondag daarvoor gaven we een kersconcert in De Abdij, de ontmoetingsruimte van het WBO, de sponsor van het Stadsjongenskoor voor de komende jaren. Dat was weer een concert met hindernissen alhoewel de mensen genoten hebben. Er was geen ruimte om in te zingen, het was krap, warm, vol, droog en de piano klonk heel erg zacht. Voor mijn neus ging een alt van zijn stokje… daar bleef het gelukkig bij. Ik heb erger meegemaakt!

De dag daarvoor zong een select groepje zangers voor de Proaters van Oldenzaal. Een gezellig clubje mensen die met elkaar… praten dus. Ze hadden een kerstborrel en het Stadsjongenskoor gevraagd voor wat muzikale omlijsting. Met 5 sopranen, 5 alten, 2 tenoren en 2 bassen zijn we het experiment aangegaan en… het kan! De jongens zijn in staat zoiets te doen en  daar ben ik heel erg trots op. We konden alle kerstliederen zingen, ook 4 stemmig en daar heb ik veel respect voor. Zelf zat ik achter de splinternieuwe stage-piano die het Stadsjongenskoor speciaal heeft aangeschaft om dit soort kleinschalige optredens mogelijk te maken.
Proaterskoor
De jongens en jongemannen van het Stadsjongenskoor hebben deze kerst weer een prima visitekaartje afgegeven! Ik wil alle zangers bedanken en iedereen een hele fijne kerst wensen!

De foto’s zijn gemaakt door Sylvia, Ante en Hajo. Binnenkort(na de kerstdagen) in een fotoalbum in de zijkolom te bekijken.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share