Kinderscratch Bennekom

Toen ik vorig jaar van de fiets viel en mijn arm brak schoot er maar een ding door mijn hoofd: het lustrumconcert van het Stadsjongenskoor Oldenzaal. Ondanks alle ellende verliep dat concert uitstekend. Ik had echter nog een belangrijke taak die week en deze heb ik toen ik in het gips zat met pijn in mijn hart af moeten bellen: de kinderscratch in Bennekom. Ik moest toen echter snel de  beslissing nemen af te bellen zodat zij nog in staat waren binnen drie dagen een vervanger te vinden. Achteraf was het een goede beslissing voor mezelf. Ik had dat echt niet kunnen doen.

397_1 Ik was daarom erg blij toen de organisatie me dit jaar weer vroeg. De kinderscratch wordt georganiseerd in het kader van de Vocalise Scratchdagen . Met  een paar honderd mensen wordt gedurende de vrijdagavond en  zaterdag een muziekstuk ingestudeerd en gelijk zaterdagavond ten gehore gebracht voor publiek. Omdat het dit jaar de tiende editie is van de Scratchdagen wordt de Carmina Burana van de componist Carl Orff ingestudeerd.

In dit stuk is ook een rol voor de Ragazzi: kinder- of jongenskoor. Er konden zich dus ook kinderen opgeven voor de scratch. Deze kinderen gaan dus aanstaande zaterdag 7 oktober de hele dag met mij repeteren. De ragazzipartij is al wel door de vaste dirigentAlbert Wissink ingestudeerd maar aan mij de eer dit nog een beetje verder af te werken. Het kinderkoor heeft ook nog meer liederen die ze gaan instuderen. Zo heb ik een kort Tanzlied van Orff uitgezocht, een Russisch slaapliedje, een Middeleeuws alleluia, iets Fins en nog twee liederen van Benjamin Britten. Het is even afwachten hoe het gaat maar het is de bedoeling dat we een deel van dit repertoire ook ‘s avonds op het grote concert gaan zingen.

Er doen zo’n dertig kinderen mee aan de scratch en ik ben erg benieuwd naar het niveau en hoe enthousiast ze zijn. Carl Orff kijkt een beetje zorgelijk op deze foto, maar dat is niet nodig. Een deel van de kinderen zingt bij de Koorschool Midden-Gelderland en kan dus wel tegen een stootje!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share