MANNEN! (deel 2)

Jongemannenkoor Oldenzaal te gast bij het Festival Oude Muziek Nu te Hoorn

Aanstaand  weekend van 28 en 29 mei vindt in Hoorn het festival Oude Muziek Nu plaats, waar het publiek  al weer voor de 15e keer  kan genieten van oude muzikale tijden op straat en in het centrum. Goochelaars, muzikanten, dansers, gregoriaanse zingende monniken, maar ook muziek van Bach en Vivaldi! Heeft u dus nog niet te doen dit weekend, ga dan naar Hoorn!

Het Jongemannenkoor Oldenzaal, onderdeel van het Stadsjongenskoor, is gevraagd door de festivalorganisatie een aantal concerten in Hoorn te komen geven. Het Jongemannenkoor bestaat uit 19 jongemannen die allemaal hun zangopleiding begonnen zijn in het Stadsjongenskoor. Het koor heeft bijzondere muzikale kwaliteiten en zal Oldenzaal vertegenwoordigen op dit toonaangevende festival in Noord-Holland.

De jongemannen zijn op zaterdagmiddag te beluisteren in de historische stoomtram van Medemblik naar Hoorn. Deze tram vertrekt om 13.45 uit Medemblik en komt in 15.00 aan in Hoorn. Tijdens deze rit zullen de jongemannen verschillende a capella liederen ten gehore brengen. Op zondagmiddag 29 mei om 15.30 uur geeft het koor samen met het Shantykoor Kaap Hoorn een concert in de Oosterkerk. De jonge Oldenzaalse mannen zullen een programma ten gehore brengen onder de titel: Mannen! Liederen  over drank, vrouwen en zeemansverdriet. Deze tijdloze mannenthema’s zijn te horen zijn in de glees en rounds van onder andere Thomas Ravenscroft 1582-1635 en Henry Purcell 1766-1821. Maar ook diverse Barbershops, wat Broadway,  Beach Boys en volksmuziek zullen de revue passeren. Dennis Vallenduuk zal het koor op de piano begeleiden en de algehele leiding is in handen van Mariette Effing

Voor informatie over het festival: www.oudemuzieknu.nl

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share