Matthäus Passion (einde)

Met Pasen achter de rug kan ik terug kijken op een zeer geslaagde reeks Matthäus Passionen met het Stadsjongenskoor. De jongens zongen maar liefst vier concerten en in totaal deden 47 jongens mee in een soort "ploegendienst". Grote belevenissen voor de jongens en ze vinden het altijd heel erg leuk om te doen. Ik krijg naderhand altijd veel reacties uit het publiek, van het orkest en de volwassen koorleden. Natuurlijk hoor ik vaak dat de jongens prachtig zongen en dat ze goed te verstaan waren.  Maar er zijn er ook altijd opmerkingen als  "wat zagen ze er weer leuk uit" of  "je hebt ze goed onder de duim".  De ergste vind ik altijd "ze hebben vandaag erg goed stil gezeten". Het wordt mij dan ook vaak gevraagd hoe ik dat voor elkaar krijg.  De jongens moeten immers drie kwartier wachten tussen het openingskoor en het slotkoraal van het eerste deel. Ja, het is dan best moeilijk om stil te zitten. Maar als je het de jongens gewoon goed uitlegt waarom dat moet, dan doen ze het. In Oldenzaal ziet het er tijdens het concert dan zo uit.
Mp1

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share