Moulin Rouge

Afgelopen dinsdag ben ik naar de schoolmusical Moulin Rouge geweest van het Twents Carmellyceum Oldenzaal locatie Lyceumstraat. Omdat veel jongens van mijn jongens- en jongemannenkoor op deze school zitten en meedoen aan dit gebeuren, kan ik ieder jaar weer rekenen op een vrijkaartje. Hoe genant was het dan ook dat ik mijn kaartje kennenlijk onderweg ergens verloren had. Gelukkig was dit geen probleem en mocht ik toch de uitverkochte zaal in op zoek naar mijn plek.

Het was weer een hele bijzondere avond.  Op de eerste plaats is het een heel heftig verhaal, gespeeld en gezongen door jonge mensen. Ik was daar zeer van onder de indruk: wat een talent en wat een lef! Het verhaal begint in 1899, wanneer  de jonge en naïeve Christian in artiestenwijk Monmartre gaat wonen. Daar wordt hij verliefd op Satine die als courtisane in de Moulin Rouge werkt. Satine kan niet voor hem kiezen omdat ze min of meer uitgehuwelijkt wordt aan een graaf. Dan wordt ze ziek en op haar sterfbed verklaart ze Christian toch de liefde.

Kippenvel! Ontzettend knap hoe die jongenlui die sterfscene speelden. Ik heb daar zeer grote waardering voor. Een glasrol was weggelegd voor Ruud Lansink. Hij zong en acteerde ontzettend goed. Heel leuk om mijn koorleden een iets anders te zien doen. Zo had Maurits ook een hele leuke rol, Floris hield zich bezig met het decor en Ruben en Olivier zongen in het achtergrondkoor. Er werd op zeer hoog niveau gezongen en gemusiceerd. De muzikale leiding was in handen van Tineke Steenbeeke. Petje af!

7_moulin_rouge_generale_repetitie_0

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share