Oude liefde roest niet

Op woensdag 31 mei geven het personeelskoor en het studentenkoor van de Universiteit Twente samen een concert in het kader van de Cultuurestafette. Het concert begint om 20.00 uur in de Audiozaal van de Vrijhof van de Universiteit. De Kringzingers voeren wereldlijke werken uit van componisten uit de 15e en 16e eeuw. Het Drienerloos Vocaal Ensemble brengt religieuze liederen en duikt daarbij diep in de anonimiteit van de Middeleeuwen. Passende muzikale intermezzi worden verzorgd door het Twents Blokfluitkwartet Meneer Jansen. Op zondag 11 juni zal het concert worden herhaald in de Ariensgedachteniskerk, Hogelandsingel 39 in Enschede. Aanvang 15.00 uur.

Noviteit op dit concert is dat ik voor het eerst sinds ik zo’n 20 jaar geleden gestopt ben met hoofdvak blokfluit op het conservatorium, weer in het openbaar een concert geef met mijn oude liefde: de blokfluit. Het kwartet kwam een blokfluit te kort en ik mocht als invaller mee doen. Na mijn HAVO eindexamen ben destijds ik als blokfluitster op het conservatorium gekomen. Voor de zekerheid ben ik er toen ook schoolmuziek bij gaan doen om een bredere basis te hebben. Blokfluitspelen ging me niet zo moeilijk af maar ik was toch heel erg graag onder de mensen dus van uren lang studeren kwam niet veel toen. Bovendien had ik na verloop van tijd ook al een bejaardenkoor, een kinderkoor en een jongerenkoor. Na het derde jaar heb ik dan ook het hoofdvak blokfluit verruild voor koordirectie, dit tot grote teleurstelling van mijn hoofdvakdocent. Af en toe heb ik daarna nog wel op informele avondjes gespeeld maar nooit meer op een echt concert.

De repetities waren in ieder geval heerlijk. Ik was het spelen nog lang niet verleerd. Hier en daar gaat het nog wat stroef en is de coördinatie in de snelle passages nog niet optimaal maar het gaat prima. Ze hebben me gelijk gestrikt voor een volgend optreden en ik hun!

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share