Oude muziek is passie

Oude muziek is passie: dat is het thema van de maartaflevering het Festival Oude Muziek te Hoorn. Van 4 t/m 6 maart kun je genieten van oude muziek in al zijn facetten. Maar er worden ook uitstapjes gemaakt naar nieuwere muziek. Van middeleeuwen tot Vivaldi en van Afrika naar Bach!

Programma:
Op vrijdagavond 4 maart wordt het Stabat Mater van Vivaldi en Lamentaties van Zelenka uitgevoerd door het Arezzo Ensemble uit Utrecht. Op zaterdag 5 maart kun je kennis maken met de vioolmuziek van een Nederlandse tijdgenoot van Vivaldi, de Amsterdammer Jacob Nozeman. ’s Middags brengt het Utrechtse kamerkoor Multiple Voice muziek van Sweelinck tot Bach. Ook Abendmusiken brengt de schitterende muziek van Bach en Telemann. Zaterdagavond 5 maart kun je genieten van Vocaal Ensemble De Windh met hun nieuwe programma over de dood: pierlala. Op zondagochtend kun je genieten van  de Hoornse violiste Birthe Blom die muziek speelt van Corelli, Tartini en Biber. Het Ensemble Cercamon laat, in samenwerking met kunstenares Agnes de Kok, de verre middeleeuwen herleven en het Rihla Trio brengt even verre muziek, maar nu uit het traditionele Afrika. De maartaflevering van het festival wordt afgesloten met een concert door Cappella Gabrieli (Rotterdam) olv Maarten Michielsen. Dit gezelschap zingt indrukwekkende treurmuziek van Tallis, Palestrina en Da Victoria.

Andere concerten:
Er is ook veel te beleven buiten het maartweekend. Op zondagavond 13 maart klinkt onder het motto Schokkende Muziek in Hoorn  de indrukwekkende Aardbevingsmis van de zestiende-eeuwse componist Antoine Brumel  Zondagmiddag 27 maart is het de beurt aan het Hoorns Byzantijns Mannenkoor met zelden gehoorde Oosterse gezangen en op zaterdagavond 2 april verwelkomen we Collegium Musicum Amsterdam met duistere muziek voor Goede Vrijdag. Op zondag 10 april kun je in Het Pakhuis genieten van een indringende Dido en Aeneas, opera van Henry Purcell.

Alle informatie over de concerten in het festival, kaartreservering en kaartverkoop is te vinden op de website van het festival: www.oudemuzieknu.nl

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share