Part Two

Aanstaande donderdag 8 december is de première van Part Two, de Concordia Jongeren Productie 2005.

Voor mij is het de eerste keer dat ik via mijn werk als stemcoach bij Concordia een heel bescheiden aandeel heb in een theaterproductie. Enkele weken geleden werd ik door de productieleider gebeld of ik wou helpen een lied in te studeren voor de jongeren theaterproductie. Ook vroeg ze mij of ik ideeën had voor het eventueel meerstemmig zingen. Kortom: of ik het een meerwaarde kon geven. Dat werd dus nadenken en arrangeren.

Ik had verschillende mogelijkheden uitgewerkt, je weet immers het niveau van de groep niet. In één uur op een repetitieavond bleek al snel dat de jongelui totaal geen moeite hadden mijn idee uit te voeren. Daarna was het slechts één keer terugkomen voor mij om het hier en daar bij te schaven. Ontzettend leuk om met zulke getalenteerde en gemotiveerde jongeren te werken! Part Two wordt gespeeld door jongeren vanaf 15 jaar en is gebaseerd op het gelijknamige stuk van Oscar van Woensel. De regie is in handen van Merel ten Elzen. De jongeren die meedoen hebben voor dit stuk auditie moeten doen. Uit de korte gesprekjes die ik met ze heb gehad, heeft ieder eigen ambities op het gebied van theater.

Afgelopen zondag ben ik bij de eerste try out geweest en ik was zeer onder de indruk van de voorstelling. In de folder lees ik: “Part Two wordt gespeeld door jongeren die uit een seventies film lijken te zijn weggeplukt in een stad die is vormgegeven door grote stapels tv’s. Part Two is een mix van toneel en film die je overspoelt met surrealistisch vorgegeven gedachen en dromen”.

Natuurlijk heb ik met bijzondere belangstelling gekeken naar de scene waarin het lied zat waaraan ik heb mee geholpen. Maar er was zoveel meer! Spetterende monologen, humorvolle dansen, intens emotionele dialogen, prachtig mooie vormgeving o.a. via die tv’s en ontzettend goed spel door de acteurs. Voor mij als beginnende veertiger zat er veel herkenning in.

Part Two is te zien van 8 t/m 11 en 15 t/m 18 december. Voor meer informatie zie de website van Concordia Enschede.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share