Stadsjongenskoor op kamp (2)

Afgelopen weekend was ik met het Stadsjongenskoor Oldenzaal op kamp in de prachtige omgeving van Reutum. De organisatie was in handen van de activiteitencommissie samen met het Jongemannenkoor (leiding). In Reutum is het ‘s nachts nog echt donker. Omdat het lekker weer was besloot de leiding het eerste spel na aankomst meteen buiten te doen.Kamp1De sfeer zat er goed in. Na het kennismakingsspel konden de jongens spelletjes gaan doen of hun bed op gaan zoeken. Om 23.00 uur moest het stil zijn maar dat was het natuurlijk niet. De jongens hebben zich tot na 1.00 uur vermaakt, dit tot groot "genoegen" van de activiteitencommissie.

Om 23.00 uur begon ook het feestje van het Jongemannenkoor.  Zij hadden weer hun kampement gemaakt in een naburig weiland. Aan alles hadden ze  weer gedacht om het zichzelf naar de zin te maken. Er was vuur, vlees en vocht.  Ik mocht ook een kijkje nemen en ik moet zeggen dat de karbonade bijzonder lekker smaakte!!!Kamp2

De volgende dag, zaterdag, is altijd de grote dag van de voetbalwedstrijd van de alten tegen de sopranen. Alhoewel we dit jaar de regel hadden dat alleen de jongens tot 13 jaar mee mochten doen bij deze officiële wedstrijd, wisten de alten wéér te winnen! Kamp5

De hele zaterdag was het mistig geweest en ook ‘s avonds klaarde het niet op. Toch stond de er ‘s avond een soort enge speurtocht op het programma. Dat was dus extra eng in het van nature donkere Reutum. De jongemannen hadden een prachtige tocht uitgezet. Ze zijn er ontzetten druk mee geweest en hadden er erg veel werk van gemaakt.

Zelf heb ik allen maar het eerste deel van de tocht gelopen, maar aan de reacties van de jongens te horen was het een zeer enge, koude, mistige, donkere tocht vol verassingen. De jongens waren blij om weer in de boerderij te zijn en nadat ze  soep hadden gegeten "mocht" iedereen naar bed.  Sommige kozen er echter voor om eerst de enge gedachtes uit hun hoofdKamp6 te lezen.

Op zondagmorgen stond een nieuwe traditie op het programma: klootschieten, de bassen tegen de tenoren. Het was een beetje een duffe wedstrijd. Waar zou dat toch aan gelegen hebben?!  De tenoren verloren dan ook kansloos!

Na het middaguur moesten de jongens hun tassen inpakken en de boel moesten schoonmaken. Ik ben nog even de bosjes in gedoken. Het is zo mooi daar!Kamp7

Het was een super geslaagd weekend en na de hamburgermaaltijd konden de ouders hun volledig uitgeputte kind weer ophalen.  Het was een erg leuk en zeer goed georganiseerd weekend. De jongens hebben elkaar goed leren kennen en ik ook. Zo kunnen we er weer een jaar tegenaan!

De foto’s zijn hier te bekijken.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share