Stadsjongenskoor op kamp (2)

KampdammenAfgelopen vrijdag gingen we met het hele Stadsjongenskoor inclusief Jongemannenkoor op weg naar een kampeerboerderij in Reutum.  Er is een speeltuintje, een voetbalveld, je hoeft beslist niet bang te zijn dat ook maar iemand last heeft van het lawaai en de omgeving is er prachtig.

De leiding was dit jaar voortreffelijk. Yvonne maakte meteen de eerste avond duidelijk dat er heldere afspraken werden gemaakt van wat wel en niet mocht en dat iedereen zich daaraan moest houden. De jongens probeerden via allerlei voorbeelden onder de regels uit te komen, wat als…,  maar dat ging ze niet lukken. Kampvuur_2De heldere regels zorgden ervoor dat het een fantastisch weekend werd.  De eerste avond hadden de jongens genoeg te doen. Er werd Jenga gespeeld, gedamd, Yatzee, gekaart en flink gekeet. Naar bed gaan is dan ook leuk maar vanaf 24.00 uur moest het beslist stil zijn.

Na middernacht moest het feest van de jongemannen nog beginnen. Ze hadden het bijzonder goed voor elkaar!! Besloten was om dit jaar niet in de boerderij te slapen maar twee grote tenten op te zetten aan de rand van het voetbalveld. Aangezien er een paar scoutingleiders bij zitten waren ze van alle gemakken voorzien. Er was een koelkast en een kacheltje.  Ze hadden hout meegenomen een een grote ton om een vuurtje in te stoken. Rondom het vuur was het goed uit te houden!

Kampjaapbier_2 Natuurlijk hadden de jongemannen ook flink wat Grolsch ingeslagen en dit werd op de ouderwetse manier genuttigd. Jaap de grote leider van de jongemannen laat zien hoe dat moet,  hij heeft er ervaring mee! Rolan kijkt bewonderend toe… Ik had de eer om ook rond het kampvuur een biertje mee te komen drinken en tot mijn stomme verbazing hadden ze nog meer in petto. Een groot rooster werd boven het vuur gehangen en het duurde niet lang of iedereen zat van een karbonade, worst, speklap of hamburger te genieten. Jullie begrijpen dat ik niet vroeg in bed lag!

Op zaterdagochtend was ik tot grote hilariteit van de jongens dan ook  bijna niet wakker te krijgen. Ik had oordopjes in gedaan en werd pas wakker toen alle jongens aan de onbijttafel zaten en heel hard met de messen op tafel sloegen en mijn naam scandeerden. Kampspel_1Zelfs de jongemannen zaten al "fris" gewassen aan tafel en zo heeft iedereen mijn slechste eigenschap leren kennen.
De jongemannen hadden ook dit jaar weer erg leuke activiteiten bedacht voor de jongens. Een daarvan is C&A en V&D. De jongens zitten in lange rijen achter elkaar buiten op een stoel. De eerste rij moet een  opdacht uitvoeren. Bijvoorbeeld: degene die 5 rotte appels op tafel legt krijgt een punt. Of trek allemaal je trui binnenste buiten, verzamel tien rechterschoenen. Zo onstaat een heerlijke chaos.

Kampcorvee_1Een van de heldere regels was dat de jongens drie maal per dag corvee hadden. Dat betekende dus tafels afruimen, afwassen, vegen en WC schoonmaken. De jongens deden alle taken zonder morren heel behoorlijk. Vooral dat driemaal daags de wc schoonmaken is echt nodig als je met zo’n 50 jongens bent. Na de taken konden ze zich naar hartelust weer uitleven op het springkussen en in de speeltuin.

Op zaterdagmiddag werd de voetbalwedstrijd om de Jan Vlutters Troffee tussen de sopranen en de alten gespeeld. Ook dit jaar werd de wedstrijd weer verpletterend gewonnen door de alten. De keeper van de sopranen had het er maar moeilijk mee…

Kampkeeper_1Na de voetbalwedstijd konden we genieten van de Macaroni á la Atiek  en ons opmaken voor de smokkeltocth in het donker.  We moesten in groepjes ballonnen meesmokkelen naar een eindpunt maar konden betrapt worden door de douane (jongemannen).  Werd je gesnapt dan prikten ze je ballon kapot. Helaas ging mijn ballon al na 100 meter stuk in de prikkelbosjes.  Na deze tocht goingen de jongens al heel snel bekaf het bed in en werd bij de leiding en de jongemannen de keel nog even gesmeerd. Zo laat als vrijdag werd het niet, bij niemand.

Op zondag werden de jongemannen nog even in de maling genomen door de jongens. En werd er nog even flink gestoeid en in de speeltuin gespeeld. En als je de jongemannen teveel pest weet je wat er gebeurd! Het was een zeer geslaagd kamp.

Kampschommel2_1Kampschommel2_2Kampkop_2Kampkop2_1

Klik op de foto’s voor een vergroting.

Zie ook hier voor een speciaal jongemannekoorverslag. Het complete fotoalbum staat hier (alleen voor leden).

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share