The air we breathe (1)

Afgelopen maandag was het aan mij om de eerste workshop van The air we breathe Hengelo van Merlijn Twaalfhoven te leiden. The air we breathe is een flexibele compositie die iedere keer wordt aangepast aan de situatie. Het ‘vaste’ deel is al eerder ontstaan en wordt gezongen door solisten, het flexibele deel wordt uitgevoerd door lokale zangers, koren, scholieren en kinderen.
De deelnemers hoeven geen zangervaring te hebben en krijgen vooraf een aantal workshops waarbij ze kennismaken met de muziek, leren improviseren en reageren op gebaren. De deelnemers treden uiteindelijk niet op het podium op, maar zitten verspreid in de zaal waardoor het publiek van alle kanten omgeven wordt door klanken. De bedoeling is dat iedereen uiteindelijk gaat meezingen.

556176_612241058801448_211926650_nDe eerste workshop van maandag was een groot succes. Ik zag veel bekende gezichten en deze ervaren zangers zongen met veel plezier samen met ‘beginners’.  Ik ben erg benieuwd hoe de tweede workshop vanavond zal zijn!

Concert: zaterdag 2 maart 20.00 uur Eatonzaal, Rabotheateer Hengelo

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share