Zomerconcert Stadsjongenkoor

Mannen!

 Op zondagmiddag 26 juni 2011, geeft het Stadsjongenskoor Oldenzaal om 15.00 uur het jaarlijkse zomerconcert in het Cultureel Centrum De Hof te Oldenzaal. Tijdens dit concert zullen het jongenskoor en het Jongemannenkoor afwisselend optreden.

Achttien jonge Oldenzaalse mannen zingen over drank, vrouwen en zeemansverdriet. Deze tijdloze mannenthema’s komen tijdens dit concert aan de orde in de glees en rounds van onder andere Thomas Ravenscroft 1582-1635 en Henry Purcell 1766-1821. Een afwisselend concert waar het bier en wijn rijkelijk zal vloeien en het vrouwelijk schoon niet zal ontbreken. Ook de jongens van het jongenskoor zingen over mannenthema’s: dieren, liefde, zee en indianen.

Het geheel staat onder leiding van dirigent Mariette Effing en Dennis Vallenduuk verzorgt de pianobegeleiding. Het zomerconcert is het laatste concert in het seizoen 2010 – 2011, waarin het Stadsjongenskoor het 95-jarig bestaan vierde. Een prachtig jubileum kerstconcert vormde in december een van de hoogtepunten van het seizoen. Ook het Jongemannenkoor zorgde onlangs voor een opzienbarende prestatie. Zij verzorgden 3 concerten tijdens het festival Oude Muziek Nu te Hoorn. Het publiek en de organisatie waren zeer onder de indruk van de Oldenzaalse jongemannen. Nu kan ook Oldenzaal luisteren naar de hoge kwaliteit waarover dit koor beschikt.

Het concert begint om 15.00 uur en het geheel zal ongeveer 75 minuten duren. Kaarten kosten € 6,00 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen € 3,00. De kaartverkoop aan de deur start om 14.30 uur.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share