Zomerconcert Stadsjongenskoor Oldenzaal

Op zondagmiddag 27 juni 2010, geeft het Stadsjongenskoor Oldenzaal om 15.00 uur het jaarlijkse zomerconcert in de Stadhuishal te Oldenzaal. Het jongenskoor bestaat dit jaar 95 jaar en zal tijdens dit concert laten horen dat het nog springlevend is! De jongens en jongemannen zullen een afwisselend en vrolijk programma laten horen met liederen uit Italië, Frankrijk, Engeland en Duitsland. Het geheel staat onder leiding van dirigent Mariette Effing en Dennis Vallenduuk verzorgt de pianobegeleiding.

In mei heeft het jongenskoor meegedaan aan het Europees Muziekfestival voor de Jeugd in Neerpelt, België. Tijdens dit grote internationale korenfestival heeft het jongenskoor een uitstekende prestatie geleverd en de jury beloonde dit optreden met een tweede prijs. Tijdens dit zomerconcert willen de jongens de bekroonde liederen graag aan het Oldenzaalse publiek laten horen.

Ook het Jongemannenkoor zorgde onlangs voor een opzienbarende prestatie. Tijdens het festival Amusing Hengelo zongen ze de grote Lambertusbasiliek vol. Het publiek bleef tijdens hun optreden maar binnen stromen en beloonde de jongemannen na afloop met een daverend applaus. Deze liederen zijn op 27 juni ook in de Stadhuishal te horen.

Dat het goed gaat met het Stadsjongenskoor zullen de 22 jongens van het Opleidingskoor bewijzen. Tijdens het zomerconcert zullen ze zich presenteren aan het grote publiek en laten horen wat zij allemaal hebben geleerd na hun 1e jaar zangopleiding. Zij vormen de basis voor het Stadsjongenskoor in 2015: het 100 jarig bestaan!

Het concert begint om 15.00 uur en het geheel zal ongeveer 75 minuten duren. Kaarten kosten € 6,00 voor volwassenen en kinderen tot 12 jaar betalen € 3,00; inbegrepen is een kopje koffie/ranja na afloop van het concert.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share