10 Jaar Jongemannenkoor Oldenzaal

Op zaterdag 17 oktober om 19.30 uur zal er een bijzonder concert plaatsvinden inhet kader van het 10 jarig jubileum van Jongemannenkoor Oldenzaal in de Plechelmusbasiliekte Oldenzaal. In samenwerking met het projectkoor Vocamuze uit Zieuwent o.l.v. Dennis Vallenduuk zalhet Jongemannenkoor Oldenzaal een afwisselend programma brengen met werken vande componisten Busto, Duruflé, Poulenc, Nieland, Kraan en Vallenduuk. Solist isFalco van Loon tenor en Hans Stege zal het geheel op orgel begeleiden. Het concert heeft een thematisch karakter: alle composities hebben met Maria te maken De jongemannen staan o.l.v. dirigentMariette Effing.

Jmk_09

Het is al weer 10 jaar geleden dat zes jongemannen met een rijke zangervaring graagweer elkaar wilden zingen. Ze kwamen allemaal voort uit de muzikale traditievan het Stadsjongenskoor Oldenzaal: op zondag zingen boven bij het orgel in de Plechelmusbasiliek. Inmiddels is degroep uitgegroeid tot een koor van 20jongemannen die graag allerlei stijlen muziek zingen. In dit concert willen dejongemannen dan ook graag laten horen dat ze muzikaal veelzijdig zijn. Een deelis opgegroeid in de traditie van de kerkmuziek een ander deel kent dit helemaalniet. Op zaterdagavond 17 oktober staan ze allemaal voor het eerst sinds langetijd weer boven bij het orgel van de Plechelmusbasiliek. Dan zingen ze de Messe Cum Jubilo van de Fransecomponist Maurice Duruflé (1902-1986), een bijzonder werk dat de jongemannenspeciaal voor dit concert hebben ingestudeerd. Duruflé heeft in deze misgregoriaanse melodieën gebruikt. De meeste jongemannen hebben nog nooit van decomponist Duruflé gehoord, laat staan gregoriaans gezongen. Een muzikaleontdekkingsreis dus en een grote uitdaging waar ze vol enthousiasme mee aan hetwerk zijn gegaan. Wij hopen dat u deze reis wilt meebeleven!

Kaarten à 10 Euro verkrijgbaarbij de ingang . Het concert wordt herhaald op zondag 18 oktober 16.00 uur in deWerenfriduskerk te Zieuwent.

Volg en like ons:
onpost_follow
Tweet
Share